Politie Haaglanden

Persberichten 20 juni

Haaglanden, 20-06-2008

Jongen meegesleurd door tram
Den Haag Een 15-jarige jongen is donderdag 19 juni omstreeks 15.00 uur enkele meters meegesleurd door een tram op de Laan van Wateringseveld. De jongen was met zijn fiets in botsing gekomen met de tram. De jongen is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De 52-jarige bestuurder van de tram kwam met de schrik vrij. De politie heeft de zaak in behandeling en onderzoekt ondermeer of de tram niet te hard heeft gereden op het moment van de botsing.

Man gooit containers om
Den Haag Agenten hielden vrijdagmorgen 20 juni een 23-jarige Delftenaar aan die op het Spui vuilcontainers omver had gegooid. Toen een motoragent de man hierop aansprak, bleek de Delftenaar niet gediend van de reprimande en liep weg. Twee andere agenten hebben de man vervolgens staande gehouden waarop hij zich hevig verzette. Toen bleek dat de man geen geldig legitimatiebewijs kon laten zien, werd hij aangehouden. Omdat de man zich met hand en tand tegen zijn aanhouding verzette, hebben de agenten hem met gepaste dwang onder controle gebracht en vervoerd naar het politiebureau. Tot het moment dat de man op het politiebureau in de cel zat, heeft hij zich hevig verzet tegen zijn aanhouding. Hij probeerde daarbij de agenten te bespugen en de trappen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Brommerdieven kiezen het hazenpad
Den Haag Twee Hagenaars die zonder helm op een bromfiets reden, werden donderdagmiddag 19 juni aangehouden toen de bromfiets gestolen bleek te zijn. Agenten zagen de jongens, van 16 en 17 jaar, omstreeks 14.00 uur rijden op de Breughelstraat. Toen het tweetal de agenten in de smiezen kregen, sprongen zij van de bromfiets en gingen er vandoor. De bromfiets viel tegen een geparkeerd staande auto en bleef achter. De agenten hield het tweetal in de omgeving aan. De bromfiets bleek op 10 juni gestolen te zijn en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De eigenaar van de auto waartegen de bromfiets tot stilstand kwam, deed aangifte van vernieling. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt en hun ouders werden in kennis gesteld.

Gestolen camper aangetroffen
Den Haag Alerte agenten hielden donderdagavond 19 juni een 49-jarige Voorburger aan omdat hij in een camper reed die mogelijk betrokken was bij de diefstal van een boot enkele weken geleden. De agenten zagen de man rijden op de Lekstraat en gaven hem een stopteken teneinde hem te controleren. Tijdens de controle bleek de camper als gestolen gesignaleerd te staan, waarop de Voorburger werd aangehouden. Tevens bleek hij te rijden terwijl hij een tijdelijke rijontzegging had. De gestolen camper bleek vrijwel zeker betrokken te zijn bij de diefstal van een boot vanuit een opslagruimte aan de Binckhorstlaan tussen zondag 8 juni en maandag 9 juni. De politie onderzoekt zowel de diefstal van de camper als de diefstal van de boot. De verdachte zal op vrijdag 20 juni worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tram gemist
Den Haag Een snelle sprint liep voor een 57-jarige Haagse donderdagmiddag 19 juni niet zo goed af. De vrouw wilde omstreeks 16.30 uur op de Scheveningseweg haar tram halen en rende naar de halte. Toen ze vlak bij de tram was, gleed ze in de gladde berm uit en viel tegen de tram aan. Door de val liep ze een beenwond en gebroken ribben op.

Duur glaasje
Wassenaar Een 55-jarige automobilist uit Thailand moest donderdag 19 juni direct betalen toen bij controle omstreeks 23.55 uur bleek dat hij reed onder invloed. De man blies 330 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Aangezien de man in Thailand woont en over een paar dagen weer naar huis zou vliegen moest hij 220 euro afrekenen. Ook kreeg hij een tijdelijk rijverbod.

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole donderdag 19 juni tussen 13.00 uur en 16.30 uur op de Rijksstraatweg (N44) werden 470 voertuigen gecontroleerd. Zeven automobilisten reden te hard waarvan 90 km/u de hoogst gemeten snelheid was waar 50 km/u is toegestaan.

Teveel op, rijbewijs kwijt
Rijswijk Een 18-jarige vrouw uit Rijswijk op een snorfiets moest vrijdag 20 juni om 02.00 uur blazen omdat zij reed onder invloed. De vrouw blies 445 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een proces-verbaal en een ingevorderd rijbewijs ging de Rijswijkse naar huis.

Snelheidscontrole
Rijswijk - Bij een snelheidscontrole donderdag 19 juni tussen 07.30 uur en 12.00 uur op de Prinses Beatrixlaan werden 1440 voertuigen gecontroleerd. Negen automobilisten reden te hard. 99 km/u was de hoogst gemeten snelheid terwijl 50 km/u was toegestaan.

Kabeldieven gesnapt
Pijnacker - Een oplettende getuige zag donderdag 19 juni twee jongens op de Sportlaan naast de tennisbaan met kabels slepen. De twee jongens gingen er vandoor toen de getuige ze aansprak. Even later konden politieagenten op grond van een goed signalement twee jongens (15 en 19 jaar) uit Pijnacker en Zoetermeer aanhouden en troffen in de auto van deze twee kabels aan. De jongens zitten nog vast.

Winkeldievegge gepakt
Pijnacker Medewerkers van een supermarkt aan de Klapwijkseweg zagen donderdag 19 juni een vrouw spullen meenemen zonder deze af te rekenen. De 30-jarige vrouw uit Zoetermeer had voor meer dan 35 euro aan levensmiddelen meegenomen. Op het politiebureau bleek het de derde keer te zijn dat de vrouw betrapt werd op winkeldiefstal. De Zoetermeerse kreeg een winkelverbod en ging met een proces-verbaal weer naar huis.

Kop-staartbotsing
Monster Twee autos, met elk een bestuurder en twee kinderen als inzittenden, botsten donderdag 19 juni om 12.45 uur op elkaar op de Emmastraat. De auto die voorop reed, moest remmen voor een bestelauto die linksaf wilde slaan een bedrijventerrein op. Daarop kon de tweede auto niet meer tijdig remmen en botste van achteren tegen de eerste auto op. Beide autos hadden grote schade en van één waren de airbags uitgeklapt. Gelukkig zaten alle inzittenden, ook de kinderen (10 en 8 jaar uit monster en 10 en 7 jaar, ook uit Monster) in de gordels. Wel vervoerde de ambulance voor de zekerheid twee kinderen naar het ziekenhuis, waar bleek dat alles in orde was. Ook de bestuurders van beide autos (een vouw van 26 jaar uit Monster en een man van 39 jaar uit Monster) raakten niet gewond.

Fietsster rijdt tegen scootmobiel
Delft Een 10-jarig meisje uit Delft fietste donderdag 19 juni om 16.50 uur over het voetpad op de Colombiahof. Een 73-jarige Delftse reed in haar scootmobiel op het fietspad en kon door een hoge heg het meisje ook niet zien aankomen. Een botsing was niet vermijden. De ambulance vervoerde het meisje voor controle naar het ziekenhuis, waar een schaafwond en een lichte hersenschudding werden geconstateerd.

Zonder sleutel in het slot
Delft Een 24-jarige man uit Driemond viel donderdag 20 juni om 23.30 uur bij agenten op. Hij fietste door de Coenderstraat toen de agenten zagen dat het slot op zijn fiets geopend was, maar dat er geen sleutel in het slot zat. Daarop controleerden de agenten de man en de fiets en ontdekten dat die in april dit jaar in Den Haag was gestolen. De agenten hielden de man aan en hij zit nog vast.

Ruiltruc mislukt
Zoetermeer Personeel van een tuincentrum aan de Voorweg trapte donderdag 19 juni om 16.40 uur niet in de truc die een 24-jarige man probeerde uit te halen. De man liep de zaak binnen en pakte in de winkel een kussenbox en ging vervolgens naar de ruilbalie. Daar probeerde hij het product te ruilen op een oude kassabon. Oplettend personeel herkende hem omdat hij de dag daarvoor dezelfde truc al had geprobeerd. Toen was hem verteld dat als hij een product wilde ruilen, direct naar de ruilbalie moest gaan en niet eerst de winkel in mocht. Deze keer belde het personeel de politie, die de man aanhield voor oplichting.

Zonder helm met slok op
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen vrijdag 20 juni om 03.25 uur een bromfietser zonder helm over de Rokkeveenseweg rijden. Toen de agenten de 36-jarige man uit Zoetermeer daarop aanspraken, lieten ze hem ook een blaastest afleggen. De Zoetermeerder blies 560 ugl, wat inhield dat de agenten zijn rijbewijs invorderden.