Gemeente Valkenswaard

binnenterrein Kerstroosstraat in 't Gegraaf

Enquête binnenterrein Kerstroosstraat in 't Gegraaf

In het kader van het Wijkontwikkelingsplan "Gewoon 't Gegraaf" loopt op dit moment een onderzoek onder de aanwonenden van het binnenplein Jeneverbeslaan-Lijsterbeslaan-Heggeroosstraat-Kerstroosstraat in die wijk. Bij de inventarisatie van op te pakken zaken kwam dit onderwerp aan de orde en dit wordt nu uitgewerkt door de bewonerswerkgroep "Leefomgeving en Functies in de Wijk".

Tijdens de looptijd van het vorige wijkontwikkelingsplan is een ander binnenplein aan de Kerstroosstraat opgeknapt in overleg en samenspraak met de omwonenden. Dit plein was eigendom van de gemeente en is overgedragen aan Woningbelang die het plein opgeknapt heeft.

Plein 't Gegraaf

Bij het binnenplein waar we nu mee bezig zijn, is echter sprake van een ingewikkelde eigendomssituatie. Het is voor ongeveer de helft eigendom van de gemeente en van Woningbelang en de andere helft is eigendom van heel veel particuliere eigenaren. Dat maakt het moeilijker om het totale plein opnieuw in te richten. Om te beginnen is er nu een vragenlijst onder de omwonenden uitgezet om hun wensen te inventariseren. Alle mensen die aan het plein wonen, hebben een vragenformulier gekregen. Er is al door heel wat mensen gereageerd. Mocht u ook aan het plein wonen en alsnog willen reageren, dan kan dat nog tot maandag 30 juni aanstaande.

Daarna zal de werkgroep de ingekomen reacties bekijken en met aanbevelingen komen. Mogelijk houden we nog een informatiebijeenkomst onder de belangstellenden. Dat wordt dan naar alle waarschijnlijkheid ná de zomervakantieperiode. Wij houden u op de hoogte.

Met eventuele vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer Ton Hendriks, wijkcoördinator van de gemeente, telefoonnummer 040-2083663 of per mail gemeente@valkenswaard.nl ter attentie van Ton Hendriks.