Gemeente Valkenswaard

Jazzimprovisatie bij CMD

Workshop Jazzimprovisatie bij CMD

Bij het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) start in het nieuwe schooljaar wederom de workshop Jazzimprovisatie voor saxofonisten en klarinettisten, maar evenzeer voor andere instrumentalisten. De bekende saxofonist / klarinettist Frank Roberscheuten is de docent die deze workshop gaat invullen.

Deze cursus is bedoeld voor instrumentalisten die al enkele jaren spelen en willen leren improviseren op hun instrument. Enige instrumentkennis is wel vereist. Het is een combinatie van 20 privé lessen op het instrument en 10 groepsworkshops. Niet de ontwikkeling van het instrument staat centraal, maar het improviseren op schema's en alles wat daar bij komt kijken. In de groepslessen is ruimte voor jazztheorie, uitleg over verschillende speelstijlen, opbouw van solo's, timing, muziek beluisteren, samenspel, etc.

Frank Roberscheuten | workshop Jazzimprovisatie bij CMD

Frank Roberscheuten, als docent verbonden aan het CMD, is een bekende saxofonist / klarinettist die vele concerten over de hele wereld geeft. Frank is Musical Director van de Jazzworkshops in Ascona (Zwitserland) en "Jazzin July" in Nederland.

Info en kosten
De kosten voor de workshop Jazzimprovisatie bedragen EUR 575,- voor volwassenen uit Valkenswaard (EUR 1150,- voor volwassenen die niet in Valkenswaard wonen) en EUR 283,- voor jeugdige leerlingen uit Valkenswaard (EUR 849,- voor jeugdige leerlingen die niet in Valkenswaard wonen). De workshop wordt op woensdagavond gegeven.

Eventuele overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het CMD, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoonnummer 040-2083591. Uiteraard zijn op dit adres ook de inschrijfformulieren verkrijgbaar. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.