Vakbond De Unie kiest voor een toekomstbestendig bestuursmodel

20/06/2008 10:59

De Unie

De Bestuursraad van De Unie heeft tijdens haar vergadering op 12 juni gekozen voor een nieuw bestuursmodel. In opdracht van de Bestuursraad heeft een commissie bestaande uit bestuursleden en medewerkers van De Unie, de bestaande knelpunten en nieuwe kansen van de organisatie in kaart gebracht. Op basis van deze uitkomsten heeft de commissie een voorstel uitgewerkt om een toekomstbestendig bestuursmodel te implementeren.

Het nieuwe bestuursmodel sluit nauw aan bij de strategie van De Unie waarin het leveren van professioneel maatwerk aan leden van De Unie en aan andere verenigingen uit het netwerk centraal staat. Op deze manier kan De Unie nog beter inspelen op de veranderende wereld van kenniswerkers die reikt van Tietsjerstradeel tot Sjanghai.

In het nieuwe bestuursmodel is er een scheiding gemaakt tussen de positie van de vereniging enerzijds en de positie van de werkorganisatie anderzijds. Het management van de werkorganisatie zal geen bestuursfunctie meer vervullen. In concreto betekent dit dat de functie van voorzitter van de vereniging en algemeen directeur van de werkorganisatie wordt ontkoppeld.

Jacques Teuwen blijft voorzitter van de vereniging De Unie en aan het hoofd van de Uniewerkorganisatie komt één nieuwe algemeen directeur te staan. Harry van Herpen neemt de positie van de algemeen directeur tijdelijk waar.





http://www.unie.nl