VFI heeft nieuwe voorzitter: Tof Thissen

20/06/2008 11:07

Klant van klant

Amsterdam, 20 juni 2008 - De VFI, brancheorganisatie van landelijk wervende goede doelen, heeft op 19 juni jl. Tof Thissen tot haar nieuwe voorzitter benoemd. Vanaf 1 juli zal hij als verenigingsvoorzitter de leiding op zich nemen.

De VFI kiest vanwege haar nieuwe ambities bewust voor een 'extern' voorzitter in plaats van een directeur van een van de aangesloten goede doelen. Hierdoor verwacht de brancheorganisatie goed inhoud te kunnen geven aan haar missie: het steunen van goede doelen bij het verbeteren van de samenleving.

Tof Thissen is in het dagelijks leven voorzitter van Divosa, de vereniging voor managers op het terrein van werk, inkomen en sociale zekerheid. Daarnaast is hij lid van de Eerste Kamer. Zijn motivatie voor het VFI-voorzitterschap omschrijft hij als volgt: "Het is van zeer groot belang dat we verantwoording afleggen over en inzicht geven in de sociale investeringen in onze samenleving. Deze investeringen beogen een gezond, rechtvaardig, zorgzaam, ontspannen, vreedzaam, tolerant en duurzaam land, nu en in de toekomst."

Interim en scheidend voorzitter, René Grotenhuis, die lid blijft van het bestuur, is bijzonder ingenomen met de benoeming: "Met Tof Thissen krijgt de VFI een voorzitter die met zijn passie, visie en bestuurlijke ervaring de goededoelensector, voor en achter de schermen, het juiste gezicht kan geven om de maatschappelijke betekenis van de goede doelen uit te dragen".

De 115 leden van de VFI zijn tezamen verantwoordelijk voor 1,8 miljard euro aan bestedingen voor verbetering van de kwaliteit van onze samenleving (www.vfi.nl).