Ministerie van Defensie

20-06-2008
Aanwezigheid van de vaste commissie voor Defensie bij plechtigheden Ondertekenaar: Minister van Defensie

In een brief van de vaste commissie van Defensie van 30 mei 2008 (08-DEF-B-088) is mij gemeld dat de commissie niet tijdig werd uitgenodigd voor de medaille-uitreiking op 30 mei in Zwolle. De brief vermeldt ook dat leden van de commissie niet altijd gereserveerde plaatsen krijgen toegewezen bij andere (militaire) ceremonies. Ik betreur deze gang van zaken en ik zal er voor zorgdragen dat u bij toekomstige plechtigheden in overeenstemming met uw wensen wordt uitgenodigd.

Ik onderstreep het belang van de aanwezigheid van de vaste commissie voor Defensie bij plechtigheden zoals medaille-uitreikingen. De steun van de politiek voor onze uitgezonden militairen is immers essentieel en de zichtbaarheid van deze steun van grote waarde. Er wordt thans een regeling opgesteld voor de wijze van betrekken van Kamerleden bij plechtigheden van het departement en de krijgsmacht.

DE MINISTER VAN DEFENSIE,

E. van Middelkoop

de vaste commissie voor Defensie bij plechtigheden | 55 kB Om deze publicatie te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden