Gemeente Drechterland

20-6-2008
aanwinst voor Hoogkarspel

Jeugdcentrum Loods 2 geopend

Op donderdagavond 19 juni opende wethouder Dirk te Grotenhuis het nieuwe jeugdcentrum âLoods 2â aan de Sluisweg in Hoogkarspel.

Rianne Appel Loods juni 2008 Het initiatief van tienerwerkster Rianne Appel en jongerenwerker Michiel Beemster van Jeugdwerk Drechterland om zelf met tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken kreeg veel respect en bewondering. Op de foto: Rianne Appel die bij de opening een mooie fotocollage kreeg. De wethouder schreef voor het plaatselijk weekblad deze column:

jongeren en een eigen plek

Sinds afgelopen donderdag heeft Hoogkarspel er weer een belangrijke voorziening bij: jeugdcentrum Loods 2 aan de Sluisweg. Aan mij was de eer om dit centrum te openen en dat deed ik met buitengewoon veel plezier. Dat plezier zat âm niet alleen in het feit dat ik het leuk vind om dat te doen: het is vooral heel fijn te weten dat onze jongeren in Hoogkarspel nu een mooie eigen plek hebben. Ze hebben dat niet alleen nodig, ze verdienen het ook. Alle lof natuurlijk voor het jeugd- en tienerwerk in onze gemeente dat werkelijk zich voor 200% heeft ingezet om dit centrum van de grond te krijgen.

Jongeren in onze regio staan de laatste tijd volop in de belangstelling. Er is nu bijvoorbeeld een project gaande over âjongeren en alcoholâ. Het gebruik van alcohol en vooral de gevaren die daaraan verbonden zijn, wordt hiermee onder de aandacht gebracht. De problematiek van âhangjongerenâ is een ander thema dat veel aandacht vraagt. Als wethouder praat ik vaak met inwoners over dit soort onderw dirk te grotenhuis juni 2008 erpen en heel vaak hoor ik: âjongeren vervelen zich hierâ of âer is niks voor ze doenâ en âer wordt niks georganiseerdâ .

Daarom ben ik zo blij met de opening van Loods 2 in Hoogkarspel. Er is nu wel een eigen honk, plek voor begeleiding, hulp, steun en natuurlijk⦠vermaak.

Prima zaak. Tijdens de opening zag ik hoe enthousiast het allemaal toeging. Als slogan werd gebruikt âeen nieuw tijdperkâ. Inderdaad. De jeugd heeft zijn plek gevonden en daar hebben we allemaal ons profijt van.

Proficiat en succes!

Dirk te Grotenhuis
wethouder