BOM participeert in Anteryon

20/06/2008 11:21

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)

De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft vorige week geïnvesteerd in Anteryon International B.V in Eindhoven. Anteryon is een innovatief hightech bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige optische systeemoplossingen voor industriële klanten wereldwijd.

Anteryon heeft een speciaal productieproces ontwikkeld genaamd WaferOptics(TM) dat bijvoorbeeld wordt gebruikt om lenzen te maken voor onder andere camera's in mobiele telefoons. Andere mogelijke applicaties zijn bijvoorbeeld: optische muizen, notebooks en webcams, security en surveillance, navigatiesystemen, medische endoscopen en automotive toepassingen waaronder safety toepassingen en smart cruisecontrol.

Deze WaferOptics(TM) technologie kent een aantal voordelen ten opzichte van de huidige productiemethoden. De lensgrootte kan minimaal met 50% worden gereduceerd en het productieproces levert een significante kostenreductie op.

De primaire focus ligt op de cameramodulemarkt voor mobiele telefoons. Een markt waar naar verwachting de verkoop van cameramodules (wereldwijd) zal expanderen van 460 miljoen units naar circa 2 miljard units in 2010. In Eindhoven wordt een productieproces ontwikkeld en gestart om deze hightech cameramodules te maken. Interessant aspect is dat dit er mede toe leidt dat werkgelegenheid van lage loon landen zoals China teruggehaald wordt naar Nederland.

Tot maart 2006 maakte Anteryon onderdeel uit van Philips. Het bedrijf heeft momenteel 150 medewerkers in dienst en verwacht op termijn te groeien naar 180 medewerkers.

De BOM richt zich met haar participaties vooral op starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter. Veelal zijn dit ondernemingen die door snelle groei of verzelfstandiging een stevige financieringsstructuur nodig hebben, maar die door hun beperkte schaalgrootte moeilijker risicodragend kapitaal kunnen aantrekken.





http://www.bom.nl