Politie Drenthe

Onderzoek over omgang tussen jeugd en dorpsbewoners

Assen, 20-06-2008 o Vanaf vrijdag 20 juni nemen studenten Sociologie enquêtes af in de dorpen Emmer-Compascuum, Noordscheschut, Odoorn en Westerbork. Dit doen zij in het kader van hun afstudeeronderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met de Politie Drenthe.

Doel van het onderzoek

Doel van dit onderzoek is om meer inzicht te verkrijgen in mogelijke problemen tussen jeugd en buurtbewoners. Bovendien onderzoeken zij hoe deze eventuele problemen ontstaan. Met de resultaten uit dit onderzoek kunnen politie en andere organisaties eventueel hun werkwijze verbeteren.

Soort vragen

Er zullen vragen worden gesteld over hoe buurtbewoners met elkaar omgaan, over mogelijke problemen die er in het dorp spelen en welke bijdrage de jeugd hieraan levert. Ook komen er vragen over de sociale omgang tussen de jeugd en de buurtbewoners en hoe goed men elkaar eigenlijk kent.

Bij de omgang buurtbewoners- jongeren willen wij zowel de positieve als de negatieve kanten belichten: hoe gaan de buurtbewoners om met de jongeren in hun buurt, maar ook hoe de jongeren omgaan met de dorpsbewoners.

Medewerking

Voor een compleet beeld is het van belang dat zoveel mogelijk bewoners van bovengenoemde dorpen de enquête invullen. We hopen op uw medewerking.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ramona Venema telefoon 0592 451280.