Provincie Limburg

Persberichten

Nieuw ijkmoment bestuurskracht gemeente Beesel in 2012 De belangrijkste conclusies van het rapport zijn:
* Beesel maakt in samenspraak met de regiogemeenten en de Provincie serieus werk van regionale samenwerking;

* Beesel maakt structureel werk van verdere versterking van haar bestuurskracht en neemt zelf het initiatief voor een ijkmoment in 2012;

* Beesel pakt haar versterkingspunten vanuit de bestuurskrachtmonitor objectief en serieus op en weegt hierbij in alle realiteit al haar opties af: van interne heroriëntatie tot samenwerkingsverbanden en samenvoeging / gemeentelijke herindeling.

Gedeputeerde Staten hebben in het recente verleden besloten niet het initiatief te nemen om Beesel te betrekken bij een eventuele herindelingsprocedure in de regio Noord-Limburg. Argumenten die daarbij een rol hebben gespeeld zijn onder meer de gezonde financiële positie van Beesel en de uitkomsten van het bestuurskrachtonderzoek, dat vorig jaar door een onafhankelijke Visitatiecommissie werd uitgevoerd. Beide partijen hebben toen nadrukkelijk afgesproken dat Beesel de regionale samenwerking in de komende jaren op concrete wijze zal gaan invullen. Daarnaast is afgesproken dat er een gezamenlijke notitie zou komen waarin wordt verkend welke trends en ontwikkelingen de komende jaren op de gemeente afkomen en wat dit betekent voor de toekomst van de gemeente Beesel.

20-6-2008 10:30