Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 20-06-2008

Rijden onder invloed
RUINERWOLD Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 37-jargie man uit Ruinerwold op de Arke aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 405 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-146982)
NOORDSCHESCHUT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 26-jarige man uit Hollandscheveld staandegehouden aan het Krakeel wegens het rijden onder invloed. Getuigen belden de politie met de melding dat er een auto midden op de weg stil stond met daarin een mannelijke bestuurder. Het remlicht brandde continue. Agenten die ter plaatse kwamen troffen de auto met draaiende motor aan. Ook stond de muziek hard aan. De bestuurder was in een diepe slaap. Eenmaal wakker geworden, is de man meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 845 ugl. Hij verklaarde te hebben gereden onder invloed. Op een bepaald moment raakte hij erg vermoeid, heeft de auto stil gezet en is ter plekke in slaap gevallen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.(BPS 08-146987)

Politie onderzoekt diefstal bedrijventerrein
EMMER COMPASCUUM Tussen woensdagavond 17.30 uur en donderdag 7.30 uur zijn goederen gestolen vanaf een bouwterrein aan de Verlengde 2e Groenedijk. Door een slot te vernielen, wist men op het terrein te komen. Er is een hoeveelheid gereedschap weggenomen en honderden liters diesel. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.(BPS 08-146685)

Diefstal boot uit loods
EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een loods aan de Paganelstraat. Uit de loods is een boot gestolen. Het gaat om een Robabo 1820 CC polyester boot, gelijkend op een Amerikaanse kustwacht boot. De waarde bedraagt enkel tienduizenden euros. (BPS 08-146687)

Inbraak in schoenenzaak
BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een schoenenzaak aan de Hekstraat. Uit de winkel is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Door de deur te forceren, wist men binnen te komen. (BPS 08-146999)

Diefstal diepvrieskist en ijs

ASSEN Tussen 18 juni 23.00 uur en 19 juni 8.00 uur is ingebroken in een kantine van een vereniging aan de Amelte. Uit de kantine is een diepvrieskist met ijs weggenomen. Bovendien is een hoeveelheid bier en frisdrank weggenomen. De politie onderzoekt de diefstal. (BPS 08-1546791)

Drie mannen aangehouden wegens diefstal

HOOGEVEEN Het KLPD heeft donderdagmiddag drie mannen aangehouden op de A28 op verdenking van diefstal. Het gaat om een 28-jarige en een 30-jarige man (woonplaats nog onbekend) en een 34-jarge man uit Oude Pekela. De mannen zijn ingesloten omdat ze worden verdachte van diefstal uit meerdere winkels (onder meer een supermarkt en een bouwmarkt). De politie is bezig met het onderzoek. (BPS 08-146928)

Man dreigt met mes in kroeg
EMMEN De politie kreeg donderdagavond een melding dat een man in een kroeg aan de Wilhelminastraat meerdere bezoekers zou hebben bedreigd met een mes. Omstanders hebben het mes van de man afgepakt en overgedragen aan de politie. De verdachte was inmiddels weggegaan. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de man, maar hebben hem niet meer aangetroffen. De verdachte, mogelijk een bekende van de politie, zal alsnog worden uitgenodigd op het bureau voor verhoor.(BPS 08-146977)

Brandweer blust woningbrand

ASSEN Donderdagavond is brand ontstaan in een woning aan de Deelheugte. De keuken liep veel schade op. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een pan op het vuur is blijven staan terwijl de 39-jarige bewoonster in slaap was gevallen. De brandweer bluste de brand. (08-146990)

Hennep in beslag genomen

EMMEN Donderdagmorgen heeft de politie achter een woning in Emmermeer na een anonieme tip een aantal hennepplanten aangetroffen. In totaal 78 planten zijn in beslag genomen. De 47-jarige bewoner kreeg na verhoor in overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 800 Euro opgelegd. (08-146689)

In dezelfde wijk trof de politie in een woning aan de Nijkampenweg een kwekerij aan met 180 planten. Er was met de stroommeter geknoeid. De kwekerij is ontmanteld en de stroom is afgesloten. De bewoner was niet thuis. Hij zal op een later moment worden verhoord. (08-146691)

Gestolen spullen terug

WESTERBORK Donderdag kreeg de politie een melding van een in braak in een bedrijfspand aan de Hoofdstraat. Bij de in braak bleken computerschermen en andere spullen te zijn gestolen. Bij een buurtonderzoek kreeg de politie informatie over een auto die hier mogelijk bij betrokken zou zijn. Na een zoekactie werd de auto opgespoord. Daar bleken de gestolen spullen van de inbraak in te liggen. De auto is in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek naar de dader. (08-146780)

Winkeldief aangehouden

MEPPEL Donderdagmiddag heeft de politie een 15-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij was in een supermarkt aan het Ruskenstuk betrapt bij de diefstal van tijdschriften ter waarde van ruim 16 Euro. De politie maakt een proces-verbaal op. (08-146895)