Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 20-06-2008

Jongeman beroofd

BILTHOVEN Een jongeman werd op donderdag 19 juni op een gewelddadige wijze beroofd.

Rond 20.15 uur liep een 19-jarige jongeman uit Ede (Gld) over de Tortellaan. Hij zag dat een jongen uit een steegje kwam en naar hem toeliep. De jongen eiste geld en spoot de Edenaar een bijtende vloeistof in zijn ogen. Het slachtoffer gaf zich echter niet gewonnen en deelde enkele klappen aan de verdachte uit. De verdachte vluchtte vervolgens met medeneming van het petje van het slachtoffer het steegje in. Kort daarna hoorde de Edenaar daar een bromfiets starten en volgas wegrijden.

De verdachte was een blanke jongen van 17 23 jaar, mager postuur, bleek gezicht en rood haar. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en een donkere broek. Vermoedelijk is hij op een brommer gevlucht. Het slachtoffer had last van brandende ogen en deed aangifte van diefstal met geweld.

Aan mensen die de beroving hebben gezien of die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Greep uit kassa

BILTHOVEN Een man deed op donderdag 19 juni een greep uit een kassa en ging er vervolgens vandoor.

Rond 15.30 uur kwam een man een winkel aan de Planetenbaan binnen. In een onbewaakt ogenblik slaagde hij erin de kassa te openen en daar een geldbedrag uit te grissen. Vervolgens ging hij er te voet vandoor. Een getuige zag hem bij een ander in een auto stappen. Zij reden vervolgens weg.

De dief was een blanke man met een gebruinde huid, ongeveer 40 jaar oud, 1.85 à 1.90 meter en hij droeg een spijkerjack en spijkerbroek;

De verdachte waar hij bij in de auto stapte was een blanke man van ongeveer 35 à 40 jaar en met blond kort haar. Hij droeg wit shirt met oranje strepen.

Aan getuigen van de diefstal of aan mensen die menen de verdachten te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

DE BILT De politie heeft op donderdag 19 juni een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 09.05 uur een onderzoek in een woning in De Bilt in. Daarbij werden naast een hennepkwekerij met in totaal meer dan 170 hennepplanten, drie busjes traangas aangetroffen. De planten, kweekapparatuur en de traangas werden in beslag genomen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.