Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 20-06-2008

Kwaad geweten

BAARN Een alcomobilist wist aan het begin van de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni dat hij fout zat. Hij werd aangehouden.

Rond 00.20 uur zagen agenten een automobilist over de Eemnesserweg rijden. Toen de automobilist de agenten zag, reed hij een grote parkeerplaats op, parkeerde snel zijn auto en deed zijn verlichting uit. Dat mocht niet baten: hij werd door de agenten gecontroleerd en bleek beduidend te veel te hebben gedronken. De automobilist, een 24-jarige man uit Baarn, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 975 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was en op 13 juni al was aangehouden met 1050 ug/l achter zijn kiezen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Poging inbraak

SOEST Na een poging tot inbraak werd op donderdag 19 juni een verdachte aangehouden.

Rond 13.40 uur kreeg de politie de melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij een woning aan de Schoutenkampweg. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Zij troffen de auto van de verdachten bij de woning aan, maar de twee verdachten waren kennelijk te voet gevlucht. Agenten zagen dat geprobeerd was bij de woning in te breken, maar dat dit niet was gelukt.

In de omgeving werd een onderzoek naar de verdachten ingesteld. Rond 14.15 uur zag een agente één van de verdachten op de Koningsweg lopen en gaf dit aan de meldkamer door. De verdachte zag haar echter ook en ging er te voet vandoor. De agente ging achter hem aan, maar raakte het zicht op hem kwijt. Door meerdere agenten werd naar de verdachte gezocht en dankzij de tip van een passant kon hij, een 29-jarige man uit Putten, op de Koningsweg worden aangehouden. Hij had zich in de struiken verstopt.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen. Het onderzoek naar de aangehouden en naar de ontkomen verdachte wordt voortgezet.