Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 20-06-2008

Alcohol: rijbewijs kwijt

AMERSFOORT Bij een alcoholcontrole liep in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni een beginnend bestuurster tegen de lamp.

Van 00.30 uur tot 01.00 uur hield de politie de controle op de Molenstraat. In totaal tien bestuurders moesten een blaastest afleggen: negen hadden niet te veel gedronken, één wel: een 22-jarige vrouw uit Barneveld. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 375 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Barneveldse is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Gestolen fietsen

AMERSFOORT Op donderdag 19 juni werden vier fietsers aangehouden omdat zij op een (hoogst waarschijnlijk) gestolen fiets reden.

Rond 16.00 uur zagen agenten een fietser op het Kamp rijden. Hij viel op doordat het slot van de fiets was doorgeslepen. Bij controle van de fiets bleek die niet als gestolen te boek te staan. De fietser, een 15-jarige jongen uit Amersfoort, verklaarde de fiets voor beduidend minder dan de waarde op straat te hebben gekocht. Hij werd aangehouden voor heling en naar het politiebureau overgebracht.

Rond 21.20 uur viel een fietser op de Kamperbinnenpoort op doordat hij met een fiets aan de hand liep, waarvan het ringslot was doorgezaagd. De fietser, een 23-jarige man uit Amersfoort, verklaarde de fiets enkele dagen daarvoor voor een tientje te hebben gekocht. Hij werd aangehouden voor heling.

Rond 21.55 uur fietste een 26-jarige man uit Amersfoort met een damesfiets over de Liendertseweg. Hij werd gecontroleerd omdat de fiets niet was voorzien van een slot. Daarbij bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De Amersfoorter werd aangehouden.

Rond 22.00 uur zagen agenten een 17-jarige fietser uit Amersfoort met een damesfiets over het Achter Davidshof rijden. De fiets was niet voorzien van een origineel slot en agenten zetten de bestuurder aan de kant. Daarbij bleek dat de framenummers waren weggekrast. De verdachte werd aangehouden.

Alle bovenstaande fietsen zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal voor heling of diefstal opgemaakt.

Mishandeling

AMERSFOORT Een jongen werd op donderdag 19 juni door een andere jongen mishandeld.

Rond 14.30 uur fietste een 14-jarige jongen uit Amersfoort met enkele vrienden over de Paladijnenweg. Daar haalden zij drie jongens in, waar zij een woordenwisseling mee kregen. Vervolgens fietsten zij verder.

De drie jongens fietsten achter hen aan en op de Emiclaerweg werd de 14-jarige jongen door één van hen ingehaald. Daarbij werd tegen de fiets van de 14-jarige jongen getrapt en werd hij vervolgens mishandeld.

De vrienden van het slachtoffer gingen hulp halen. Toen een vrouw met een hondje aan kwam lopen, gingen de drie jongens ervandoor. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Hij had letsel aan zijn hoofd en op zijn lichaam. De politie stelt een onderzoek naar de verdachten in.

Meisje gewond

AMERSFOORT Een meisje raakte op donderdag 19 juni gewond toen zij door een auto werd aangereden.

Rond 16.10 uur fietste een 13-jarig meisje uit Hoevelaken over het fietspad van de Nijkerkerstraat, komende uit de richting van de Van Tuyllstraat. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 42-jarige automobilist uit Hoevelaken, met een aanrijding tot gevolg.

Het meisje werd door de auto aan de achterzijde van haar fiets geraakt, waarna zij ten val kwam. Zij liep een gebroken elleboog en letsel aan haar been op. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.

Bejaarde vrouw beroofd

AMERSFOORT Op donderdag 19 juni werd een bejaarde vrouw met geweld beroofd.

Rond 13.10 uur liep een 79-jarige vrouw uit Amersfoort met haar fiets aan haar hand over de Sinte Brandaenstraat. Plotseling kreeg zij en harde duw, waardoor zij haar fiets losliet en zelf bijna ten val kwam. Vervolgens werd door een jongen de tas uit haar fietstas gegrist, waarna hij wegrende. Hij rende naar een fiets, sprong erop en ging ervandoor.

De verdachte was een blanke jongen van tussen de 16 en 22 jaar, blond haar en donkerkleurige jas.

Aan getuigen van de gewelddadige straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Lik op stuk bij bedreiging parkeercontroleur

AMERSFOORT Een parkeercontroleur werd op donderdag 19 juni door een automobilist bedreigd. Hij kreeg lik op stuk: 350 boete.

Rond het middaguur zag een parkeercontroleur dat een auto al langere tijd verkeerd geparkeerd stond op de Varkensmarkt. Terwijl hij een bekeuring aan het uitschrijven was, kwam de auto-eigenaar naar hem toe. Die kon zich in het geheel niet vinden in de bekeuring, schold de controleur eerst uit, maar bedreigde hem vervolgens verbaal. De controleur nam contact op met de politiemeldkamer en verzocht de komst van agenten.

De automobilist, een 56-jarige man uit Amersfoort, werd ter plaatse door agenten aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en daar verhoord. In overleg met een Officier van Justitie werd besloten lik-op-stuk toe te passen. De verdachte mocht het politiebureau verlaten nadat hij een boete van 350 had betaald.

Fietser gewond

AMERSFOORT Bij een aanrijding met een auto raakte op donderdag 19 juni een fietser gewond. Mogelijk had hij te veel gedronken.

Rond 10.55 uur reed een 43-jarige man uit Amersfoort met zijn fiets vanaf de Pieter Bothlaan de Utrechtseweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 21-jarige automobiliste uit Baarn, met een aanrijding tot gevolg.

De Amersfoorter kwam ten val en raakte gewond. Hij weigerde alle hulpverlening, maar met de nodige moeite kon hij worden overtuigd zich toch per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg te laten brengen. Hij had letsel aan zijn hoofd, sleutelbeen en knie. Daar de Amersfoorter sterk naar alcohol rook, werd in het ziekenhuis ter bepaling van het alcoholgehalte bloed bij hem afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken) wordt al dan niet proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.