Gemeente Lansingerland


Bijeenkomst subsidie- en accommodatiebeleid
Bijeenkomst subsidie- en accommodatiebeleid

Op maandagavond 16 juni hield de afdeling Economische Zaken & Welzijn een bijeenkomst in Cultureel Centrum 't Manneke om met het veld te praten over het nieuwe subsidiebeleid en de visie op het accommodatiebeleid.

De fusie heeft ertoe geleid dat er zowel nieuw subsidiebeleid als accommodatiebeleid wordt ontwikkeld.


1. Subsidiebeleid

Begin oktober 2007 heeft er een eerste bijeenkomst plaatsgevonden, waar veel organisaties aan hebben deelgenomen. Tijdens deze bijeenkomst is aan de hand van stellingen over het subsidiebeleid gediscussieerd. De verzamelde gegevens van deze avond en van de nagestuurde vragenlijst zijn gebundeld en in maart 2008 in de vorm van een folder aan de gesubsidieerde organisaties toegezonden. Na enkele maanden van informatie vergaren, discussiëren en schrijven kon op 16 juni een eerste conceptversie van de kadernota subsidiebeleid aan de verenigingen worden voorgelegd.


2. Accommodatiebeleid

Na de fusie van de 3B-gemeenten is gebleken dat het accommodatiebeleid voor sport- en welzijnsaccommodaties in de drie voormalige gemeenten nog op verschillende wijze uitgevoerd wordt. In de drie kernen is tot dusverre op een andere wijze omgegaan met het realiseren, beheren, onderhouden, bekostigen en verhuren van accommodaties. Omdat de verschillen tussen de regelingen in de kernen groot zijn is een harmonisatie van het accommodatiebeleid op korte termijn noodzakelijk. In de concept notitie is een visie neergelegd over eigendom, gebruik, beheer en onderhoud. De gemeente wil op basis van de visie een samenhangend accommodatiebeleid realiseren. Bij de bijeenkomst waren zo'n 100 mensen van uiteenlopende organisaties aanwezig. Na het welkomstwoord door wethouder Boedhoe werden kort de uitgangspunten van het nieuwe subsidiebeleid en het accommodatiebeleid gepresenteerd. Tijdens de discussierondes die hierop volgden kon verder worden gesproken over beide onderwerpen. Alle suggesties van de avond worden meegenomen, waarna beide beleidsnotities in september in de raad worden besproken.