Politie Gelderland-Zuid

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

Nijmegen, 20-06-2008 o In de nacht van donderdag op vrijdag zijn, twee 23-jarige en één 24-jarige inwoners van Nijmegen, opgepakt in de Ziekerstraat. Zij worden er van verdacht twee jongens, een 17-jarige Wijchenaar en een 17-jarige jongen uit Gennep te hebben mishandeld.

Tijdens hun surveillance werden agenten gewenkt door een portier van een café in het centrum van Nijmegen. Hij vertelde dat er zojuist een opstootje was geweest en dat er twee mannen het café waren uitgezet. De vriend van de 17-jarige jongen uit Gennep, voegde zich buiten bij zijn vriend. Ook de twee 23-jarigen voegden zich bij hun vriend, die het café was uitgezet.

Politieagenten adviseerden beide partijen het incident te laten rusten. Ieder ging zijn weg. De drie Nijmegenaren lieten het er echter niet bij zitten en gingen alsnog verhaal halen bij de twee 17-jarige jongens. De partijen troffen elkaar in de Ziekerstraat waar een handgemeen ontstond.

Omdat door een agent was gezien dat de drie Nijmegenaren hardhollend richting Ziekerstraat liepen, konden de drie vechtersbazen snel worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

(14)