Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 juni 2008

Aangehouden na onderzoek van o.a. mishandeling

Enschede

Een 19-jarige Enschedeer is donderdagavond 19 juni aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 14 juni jl. betrokken te zijn geweest bij een mishandeling en poging beroving.

Op 14 juni jl. werd door een 25-jarige Enschedeer aangifte gedaan van mishandeling en het feit dat gepoogd was een ketting van hem te stelen, hetgeen in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni was gepleegd op de Langestraat in Enschede. Hier werden diezelfde nacht reeds twee Enschedeers voor aangehouden van 17 en 23 jaar. Deze twee werden dezelfde dag weer in vrijheid gesteld, mede gezien hun geringe aandeel. Het onderzoek werd voortgezet.

Naar aanleiding van dit onderzoek werd door de officier van justitie toestemming verleend voor de aanhouding van een 19-jarige Enschedeer. Deze werd donderdagavond de 19e juni om ongeveer 19.30 uur gesignaleerd op de Klokkenplas in Enschede en werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek op het bureau opgesloten. (08-075825)

Drie personen aangehouden, eentje o.a. voor het slaan van een politieagent

Enschede

Tijdens de aanhouding van een ander persoon, ontstond een opstootje en wilden meerdere personen zich met de aanhouding bemoeien. Drie werden aangehouden, waarvan er een, een 17-jarige Enschedeer zelfs een van de politiemensen een vuistslag in het gezicht gaf.

Nadat politiemensen op de Klokkenplas in Enschede donderdagavond om ongeveer 19.30 uur een 19-jarige Enschedese jongen hadden aangehouden, ontstond een opstootje en werden uiteindelijk drie personen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Voor de bijzonderheden m.b.t. de aanhouding van de 19-jarige, zie het persbericht hierboven.

Na de aanhouding van de 19-jarige wilde deze iets aan een naar later bleek 17-jarige Enschedeer geven. Dit werd verhinderd door de politiemensen waarop de 17-jarige probeerde met geweld dit iets te pakken te krijgen. Hierbij gaf hij een van de politiemensen zelfs een vuistslag in het gezicht. Hierop werd de 17-jarige ook aangehouden en met de grootst mogelijke moeite overgebracht naar het bureau.

Tijdens deze aanhouding werd vanuit een groep van tussen de 15 en 20 personen die zich daar verzameld hadden, beledigende taal geroepen naar de politiemensen. Gezien werd dat dit werd gedaan door een 21-jarige Enschedeer. Ook hij werd toen terzake belediging aan gehouden en ook hij verzette zich bij deze aanhouding. Een 21-jarige Enschedese, die ook deel uitmaakte van de groep, wilde deze laatste aanhouding weer verhinderen waarop ook zij werd aangehouden voor ambtsbelemmering en ook zij verzette zich bij de aanhouding.

Nadat alledrie, de 17-jarige en de beide 21-jarigen, met de nodige moeite naar het bureau waren gebracht, keerde de rust op de Klokkenplas weer terug. Alledrie zijn voor verder onderzoek opgesloten. (08-078413)

Automobilist onder invloed weigert alle medewerking, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Het rijbewijs van een 64-jarige Oldenzaler is donderdagavond 19 juni ingevorderd. Hij weigerde alle medewerking bij de ademanalyse terwijl hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Donderdagavond 19 juni om ongeveer 23.00 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist op o.a. de Denekamperstraat, de Essenlaan en tenslotte op de Bentheimergraven in Oldenzaal. Hij gaf geen richting aan en gebruikte deels de berm. Toen hij aan de kant was gezet, bleek dat de automobilist, een 64-jarige man uit Oldenzaal, behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en aan het bureau mislukte de ademanalyse. Hij weigerde daarop, ook na vordering daartoe, alle verdere medewerking. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-078460)

Aangehouden na vernielen fietsen

Almelo

Een 20-jarige Almeloer is donderdagavond 19 juni aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat hij een aantal fietsen op het Waagplein in Almelo had vernield.

Donderdagavond 19 juni om ongeveer 23.35 uur werd gemeld dat een jongen fietsen vernielde op het Waagplein in Almelo. Op aanwijzen van getuigen kon deze jongen, een 20-jarige Almeloer, worden aangehouden. Bleek dat zijn eigen fiets weg was, vermoedelijk gestolen, waarop hij een aantal andere fietsen omver had getrapt en door de lucht had gegooid.

De 20-jarige werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Ook vier fietsen, die beschadigd waren, zijn meegenomen naar het bureau. Bij de stalling, waar de fietsen stonden, werden enkele brieven opgehangen met daarop de mededeling dat de politie aan aantal fietsen had meegenomen omdat die waren vernield. De eigenaren werden verzocht om naar het bureau te komen om aangifte te doen.

Om 01.30 uur verscheen de eerste aangever, een 17-jarie Almeloer, ook zijn fiets was vernield. Hij komt aangifte doen. (08-078469)

Veroorzaker aanrijding onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 20-jarige bromfiets bestuurder uit Enschede veroorzaakte in zijn woonplaats een aanrijding. Hij bleek behoorlijk onderinvloed en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Donderdagavond 19 juni om ongeveer 23.45 uur werd een aanrijding gemeld op de hoek Lasondersingel - Blijdensteinlaan in Enschede. Bleek dat een 20-jarige Enschedeer, rijdend op een bromfiets, op de Lasondersingel een 21-jarige fietsster uit het Duitse Munster, geen voorrang had verleend. De bromfietser wilde de Lasondersingel oversteken maar zag daarbij de fietster over het hoofd. Beiden kregen geen letsel en ook de schade aan bromfiets en fiets was nihil.

Wel werd geconstateerd dat de 20-jarige de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd.Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.71 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08--78476)

Op heterdaad betrapt bij poging inbraak

Enschede

Een 30-jarige Enschedeer werd vrijdagmorgen 20 juni aangehouden nadat hij was betrapt toen hij probeerde in te breken bij een winkel aan de Korte Hengelosestraat in Enschede.

Surveillerende politiemensen zagen vrijdagmorgen 20 juni om ongeveer 02.50 uur een man staan in een portiek bij een toegangsdeur van een van de winkels aan de Korte Hengelosestraat in Enschede. Bij het zien van de politieauto liep de man weg. Nadat hij was aangesproken werd in het portiek waar de man had gestaan een grote schroevendraaier aangetroffen en werd gezien dat het slot van de toegangsdeur van de winkel al deels verbroken was.

Hierop is de man, een 30-jarige Enschedeer aangehouden en overgebracht naar het bureau en voor de rest van de nacht opgesloten. (08-078504)

Zestal aanrijdingen met letsel

Twente, (Nijverdal (3x) - Borne - Almelo - Hengelo)

Naast de gisteren, donderdag 19 juni, al gemelde ernstige aanrijding op de N19 tussen Haaksbergen en Enschede, vonden in Twente nog een zestal aanrijdingen met letsel plaats. In totaal zeven personen werden met onbekend letsel door ambulances overgebracht naar diverse ziekenhuizen.

Nijverdal:
In Nijverdal vonden donderdag 19 juni een drietal aanrijdingen plaats met letsel als gevolg.

Omstreeks 10.40 uur werd de eerste gemeld op de Rijssensestraat. Hier bleek dat een 68-jarige meneer uit Bruinisse, bij het oversteken op zijn fiets van de Rijssensestraat naar de Parallelweg, werd aangereden door een 48-jarige automobilist uit Nijverdal die vanaf de Parallelweg de Rijssensestraat op wilde rijden. De 48-jarige had de fietser over het hoofd gezien omdat hij teveel zijn aandacht had gehad bij een nadere vrachtauto. De 68-jarige fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-078114)

Om 16.25 uur was het raak op de Wierdensestraat. Hier raakte een 62-jarige automobilist uit Nijverdal, door nog onbekende oorzaak met zijn rechtervoorwiel in de berm en daardoor de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. De 62-jarige werd net als zijn 61-jarige echtgenote die bij hem inzat overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De auto is afgesleept en hiervoor en voor het schoonmaken, is de Wierdensestraat een poosje afgesloten geweest. (08-078321)

De derde aanrijding met letsel in Nijverdal werd om ongeveer 21.25 uur gemeld op de Burgemeester Boersingel en de Boomcateweg. Hier verleende een 20-jarige automobilist uit Holten, komend vanaf de Boomcateweg geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Nijverdal die over de Burgemeester Boersingel reed. Een 42-jarige automobilist uit Goor, die achter de 19-jarige reed, kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de beide andere voertuigen. De 42-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, ook in Almelo.

De drie voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. (08-078442

Borne:

Donderdagmiddag 19 juni om ongeveer 14.30 uur werd gemeld dat er op de afrit Borne West van de A35 een automobilist van de weg was geraakt. Bleek te gaan om een 69-jarige Hengeloer die om nog onbekende reden de berm inreed en tegen een aantal boompjes tot stilstand kwam. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht en zijn auto werd afgesleept. (08-078283)

Almelo:
Op de Ootmarsumsestraat in Almelo werd een aanrijding gemeld donderdagavond om ongeveer 19.40 uur. Hier zag een 17-jarige bestuurder van een landbouwtractor, te laat dat een 42-jarige automobilist uit Albergen stilstond om linksaf af te slaan. Hiervoor liet hij tegemoet komend verkeer voorgaan. De 42-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Zijn auto is afgesleept. (08-078404)

Hengelo:
Als laatste werd om ongeveer 21.30 uur gemeld dat ook op de kruising Hazenweg - Europalaan in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden waar een drietal personenauto's bij betrokken waren. Ter plaatse werd geconstateerd dat een 66-jarige automobilist uit Weerselo rijdend over Hazenweg geen voorrang had verleend aan een 45-jarige automobiliste uit Hengelo die op de Europalaan reed. Door de aanrijding kwam de 45-jarige op de ander rijbaan van de Europalaan terecht en kwam daar in aanrijding met een 48-jarige automobilist, ook uit Hengelo.

De 45-jarige automobiliste werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in haar woonplaats. De 48-jarige kon na behandeling terplaatse door het ambulancepersoneel zijn weg vervolgen. De 66-jarige veroorzaker had geen letsel. Ook zijn auto haf bijna geen schade en kon verder rijden. De beide andere voertuigen werden total loss afgevoerd. (08-078443)

tel. 053-4555588


---- --