Politie Midden- en West Brabant

Integrale actie in Breda geeft duidelijk signaal af

BREDA, 20 juni 2008

Integrale actie van politie en partners in Breda geeft duidelijk signaal af

BREDA: Bij een integrale actie van politie, belastingdienst, arbeidsinspectie, vreemdelingendienst, gemeente Breda en douane is donderdagmiddag en -avond gecontroleerd bij growshops en smartshops op de (Nieuwe) Haagdijk, Haagweg en Boschstraat. Er werden ondermeer vijf personen aangehouden en ook trof de politie een hennepkwekerij aan.

Tijdens deze actie werd de nadruk gelegd op de kracht van de samenwerking tussen de deelnemende instanties en het signaal dat dit afgeeft in de richting van de burger. De partners willen hiermee het woon- en leefklimaat verbeteren.

De controle leidde tot de volgende resultaten. De politie heeft 5 personen aangehouden voor o.a. drugs, openstaande gevangenisstraf en illegaal verblijf.

Bij een pand op de Haagdijk heeft de politie met de inzet van een politiehond softdrugs gevonden waarvan circa 600 gram hasj en een aantal zakken met hennep. De eigenaar van het pand, een 39-jarige Roosendaler is aangehouden en in verzekering gesteld.

In de Akkerstraat heeft de politie een hennepkwekerij met circa 50 planten aangetroffen. De eigenaar, een 46-jarige Bredanaar is aangehouden en in verzekering gesteld. Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Breda constateerde bij dit pand dat deze in slechte staat is. Zij kunnen hiervoor een aanschrijving tegemoet zien.

De belastingdienst heeft bij deze gezamenlijke handhavingsactie in totaal een belastingschuld van circa 38.000,- geïnd. Twee panden zijn ontruimd omdat zij hun belastingschuld niet konden voldoen. Ook is er een auto in beslag genomen. Door de belastingdienst wordt er bij enkele gecontroleerde ondernemingen een boeken onderzoek ingesteld.

Op de Haagweg vond ook een verkeerscontrole plaats. Hierbij is gecontroleerd op verkeersovertredingen en openstaande
belastingschulden.

De deelnemende instanties zijn tevreden over het verloop en de resultaten van deze integrale actie. De komende maanden zal de samenwerking nog een aantal keer tot een actie leiden.

Auteur: Eefje Klijberg