Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (20/6)

BREDA, 20 juni 2008

Bredanaar opgepakt na diefstal kratten bier, dankzij oplettende getuige

BREDA: De politie heeft vannacht, dankzij de melding van een alerte getuige, op de Dreef een 20-jarige Bredanaar aangehouden ter zake de diefstal van kratjes bier vanaf het terrein van een supermarkt aan de Haagweg.

Omstreeks 04.35 uur werd gemeld dat er bij een supermarkt aan de Haagweg kratten bier werden gestolen. De dief had de kratten kennelijk in de bosschages verstopt, kennelijk om deze later (met een auto) op te halen. De dief verplaatste zich volgende de getuige op de fiets. Er gingen direct drie surveillance auto's ter plaatse die vanuit verschillende richtingen aanreden om op die manier de dief te vinden. Een van de agenten zag op de Dreef een man fietsen die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. Deze man werd aangehouden en bekende later aan het bureau de diefstal. In de omgeving van de supermarkt werden op aanwijzing van die getuige in de bosschages 18 volle kratten Jupiler aangetroffen. De aangehouden verdachte en een nog niet aangehouden handlanger hebben kennelijk het hekwerk vernield dat toegang geeft tot het terrein van de winkel en daarna de kratten bier weggenomen. Ze hadden de kratten verstopt om die later met de auto op te halen.

Bredanaar opgepakt na veroorzaken overlast

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op de Tramsingel een 22-jarige Bredanaar aangehouden die daar voor overlast zorgde voor de buurtbewoners en niet voldeed aan de vordering van de politie om te vertrekken.

De agenten gingen ter plaatse na melding dat een man daar bij een woning herhaaldelijk aanbelde, met de brievenbus rammelde en luid floot om kennelijk de aandacht van een bewoner te trekken. De agenten spraken daar de bedoelde man, een 22-jarige Bredanaar, aan op zijn gedrag. Met de man die onder invloed hem was echter geen normale conversatie te voeren. Hij reageerde recalcitrant en weigerde zich te legitimeren. De agenten vorderden hem te vertrekken, hier voldeed hij niet van. De agenten werden zowel in het Nederlands als in een Buitenlandse taal voor van alles uitgemaakt. Hij werd aangehouden en pleegde daarbij ook nog verzet. Hij vertelde dat hij de aandacht wilde trekken van zijn vriendin die daar woont. Zij bleek niet thuis te zijn. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontroles in Breda en Teteringen

TETERINGEN / BREDA: De politie heeft donderdag snelheidscontroles gehouden op de Oosterhoutseweg te Teteringen en de Terheijdensweg in Breda. Ook werd gecontroleerd op het dragen van de autogordels en werden bromfietsen aan de kant gezet. Er werden 15 bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de max. snelheid (50 km/uur). De hoogst gemeten snelheid was 71km / uur. Daarnaast werden nog twaalf bonnen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen.

· Onnodig claxonneren naar bedienaar laserpatrol:2 onnodig lichtseinen:1
· Gladde banden bromfiets: 2 en geen certificaat: 1 · Niet de rijbaan gebruiken bromfiets:1
· Geen gordel:2
· Helm: 1
· Onnodig mistlicht voeren:1
· Overschrijding constructiesnelheid: 1

Cameratoezicht, tijdens rustige uitgaansvond, levert twee arrestaties op

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben donderdagavond en de daarop volgende nacht een rustige dienst beleefd met -maar twee aanhoudingen die alle twee werden gedaan dankzij de oplettendheid van de dienstdoende medewerker van het cameratoezicht.

· Via het cameratoezicht werd waargenomen dat omstreeks 04.30 uur een naar later bleek 25-jarige man uit Oosterhout inde Potkansteeg drugs aan het gebruiken was. De jongeman werd aangetroffen op de Havermarkt. Hij had nog een wikkel met cocaïne bij zich. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.
· Eveneens via het cameratoezicht werd omstreeks 04.45 uur gezien dat een man een fiets vernielde door er tegen aan te trappen waardoor de standaard afbrak. De 23-jarige Bredanaar werd aangehouden en verhoord. Ook hij krijgt een proces-verbaal.
· Er werden verder nog acht bonnen uitgedeeld aan foutparkeerderders op de Claudius Prinsenlaan bij het Casino/ Chassé Theater.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Donderdagavond zijn twee mannen van 36 en 38 jaar uit Breda, betrapt op winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Cypresstraat. De 38-jarige verdachte werd vanwege recidive in verzekering gesteld. Zijn maat mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Het duo had diverse levensmiddelen in een boodschappentas en onder hun jas gestopt en waren daarna naar buiten gelopen, waar ze werden tegengehouden door personeel van de winkel. Ze motiveerden de diefstal door te stellen dat ze niet genoeg geld hadden om eten en shag te kunnen kopen .

Auteur: Willem van Hooijdonk