AutoRai

Vijftig miljoen Peugeots geproduceerd

(6/20/2008)
Vijftig miljoen geproduceerde auto's onderstrepen de kracht en de ervaring van Automobiles Peugeot, sinds 1891 pionier van het wereldwijde autoavontuur, dat nu sterk op de toekomst is gericht.

Peugeot heeft als familiebedrijf in iets meer dan een eeuw een enorme expansie gekend. Het begon in Sochaux met één fabriek, nu zijn er 24 productiecentra. Peugeot heeft meer dan 160 modellen en 34 modelseries gelanceerd, variërend van de 201 tot de 308. Auto's met een herkenbare stijl en onophoudelijk vernieuwend. Deze onmiskenbare historie versterkt het vertrouwen van Peugeot in de toekomst.

Internationale ontwikkeling
Peugeot versnelt en benadrukt zijn internationale ontwikkeling, met name richting China, Brazilië en Rusland. In 2007 heeft Peugeot in deze drie landen aanzienlijke resultaten geboekt. In China steeg de verkoop met 13,8 procent, in Brazilië met 19 procent en in Rusland zelfs met 63 procent.

Innovaties
De geschiedenis van Peugeot wordt gekenmerkt door talrijke innovaties, van de eerste viercilindermotor van het Type 39 in 1902, tot de nieuwste benzinemotoren die ontwikkeld zijn in nauwe samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en BMW Group.

Peugeot heeft het FAP-roetfilter uitgevonden, dat sinds 2000 in meer dan 1,8 miljoen Peugeots met HDi-dieselmotor is gemonteerd. Ook in de toekomst blijft Peugeot voorop lopen met technologische vernieuwing. Vanaf het begin van het komende decennium, zal Peugeot op grote schaal auto's uitrusten met een Stop & Start systeem van de tweede generatie, evenals auto's met hybride aandrijving.

Vermindering broeikaseffect
Peugeot heeft aangetoond een voorbeeldfunctie te vervullen met haar engagement ten aanzien van de vermindering van het broeikaseffect, en het ecologische stempel van haar auto's. Sinds 2001 heeft Peugeot in Europa meer dan 1,1 miljoen voertuigen verkocht met een uitstoot van minder dan 120 g CO2/km. In 2007 heeft veertig procent van de verkochte personenautoâs een uitstoot van minder dan 130 gram CO2/km, waarmee Peugeot een van de onbetwiste leiders is op het gebied van CO2-reductie.

Daarnaast werkt Peugeot al sinds 1998 aan een groot herbebossingproject in het Amazone gebied, met als doel gedurende veertig jaar een groot deel van haar eigen CO2 uitstoot te neutraliseren.

Merkwaarden
Een historie van meer dan honderd jaar en vijftig miljoen geproduceerde auto's onderstrepen het vertrouwen van Peugeot om zich verder te ontwikkelen.

De passie voor auto's zal zich ook in de toekomst vertalen in autoconcepten met een sterke eigen stijl, geheel in de traditie van het merk. Tegelijkertijd zullen de sportieve uitdagingen voor Peugeot altijd een illustratie van haar passie zijn, en tevens een technologisch laboratorium, zoals blijkt uit onze deelname aan de 24 Uur van Le Mans.

De inspiratie van Peugeot uit zich in vernieuwende modellen, met een herkenbare dynamiek, die in de gehele wereld al talrijke generaties van klanten heeft overtuigd.