AutoRai

SEATâs nieuwe sedan gaat âEXEOâ heten

(6/20/2008)
SEATâs nieuwe sedan krijgt de naam âEXEOâ. De introductie van het model, gepland voor 2009, markeert een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van het Spaanse merk, dat haar modelreeks uitbreidt naar nieuwe marktsegmenten.

De SEAT EXEO is een elegante, dynamisch vormgegeven sedan die zich onderscheidt door een hoog kwaliteitsniveau en hoogwaardige technologieën. Uiteraard komen de merkwaarden van SEAT â jong, sportief en vernieuwend â in de nieuwe EXEO duidelijk tot uiting.

De naam EXEO is vooruitstrevend, krachtig en technisch, het verwoordt de uitmuntende eigenschappen van de auto en belooft volop rijplezier.

Vanwege SEATâs Mediterraanse achtergrond is de naam afgeleid van het Latijnse woord âExireâ, wat staat voor âeen stap verder gaanâ of âeen stap voorwaarts zettenâ. De naam verschilt van de benamingen van de overige modellen in de SEAT productreeks en markeert het begin van een nieuwe periode voor de onderneming in een voor het merk compleet nieuw segment. De succesvolle namen van de bestaande SEAT-modellen blijven gehandhaafd.

De SEAT EXEO valt in het D-segment en wordt niet ter vervanging van de SEAT Toledo geïntroduceerd.