Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (20/6)

BERGEN OP ZOOM, 20 juni 2008

Drugstoeristen en dronken bestuurster aangehouden bij controle

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL / STEENBERGEN: De politie van het district Bergen op Zoom heeft donderdagmiddag op de Randweg West in Bergen op Zoom, op de Burg. Schneiderlaan in Roosendaal en op de Halsterseweg in Steenbergen verkeerscontroles gehouden. Er werden 206 bestuurders gecontroleerd. Bij de controles zijn twee drugstoeristen aangehouden. Er werd één rijder onder invloed betrapt. Daarnaast heeft de politie twee keer proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die in een onverzekerde auto reden.

De politie heeft donderdagmiddag op de Halsterseweg in Steenbergen een 57-jarige vrouw uit Steenbergen betrapt op het rijden onder invloed. De automobiliste blies 720 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Ze had naar eigen zeggen vanaf woensdagavond 20.00 uur tot donderdagmiddag 13.00 uur circa acht glazen wijn gedronken. Ze had daarbij vannacht niet geslapen. De vrouw moest haar rijbewijs
inleveren.

Donderdagmiddag zijn op de Randweg West in Bergen op Zoom twee Belgische drugstoeristen betrapt tijdens een verkeerscontrole. Een 27-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Mechelen hadden vier zakjes wiet bij zich, in totaal 20 gram. Deze drugs zijn in beslag genomen. Ze hebben elk een boete van 100 euro gekregen en betaald.

Rijder onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur op de Scharstraat een 59-jarige man uit Bergen op Zoom betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 290 ugl en had naar eigen zeggen vijf kleine glaasjes wijn gedronken op een feestje, Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Voetbalfan opgelicht

BERGEN OP ZOOM: Een 54-jarige man uit Bergen op Zoom heeft gisteren aangifte gedaan van oplichting. Hij had via een Engelse internetsite voor 500 euro twee kaarten besteld voor het EK voetbal. Nadat hij betaald had bleek dat hij was opgelicht.

De aangever bestelde op 15 juni jl. via het internet bij een persoon uit Engeland voor 500 euro twee kaarten. Conform de instructies maakte de man 500 euro over naar een pakketbedrijf dat de tickets zou bezorgen. Het geld zou pas aan de verkoper uitbetaald worden door dat bedrijf als de kaarten in goede orde waren ontvangen. Nadat de aangever betaald had en de kaarten uitbleven, bleek dat de site van het pakketbedrijf, waarmee hij dacht zaken gedaan te hebben, gehackt was.

Internetfraude
Een nieuwe vorm van oplichting vind plaat via internet. Via bekende verkoopsites worden goederen aangeboden zoals telefoons, concertkaartjes en computers. In veel gevallen worden de gekochte en (vooruit) betaalde goederen nooit geleverd aan de potentiële kopers. De politie adviseert particulieren die zaken doen via internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (Meer informatie is te vinden op www.internetoplichting.nl)

Volgende week in Bureau Brabant

ZEVENBERGEN: Volgende week vraagt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht voor een brandstichting in een woning in Zevenbergen. Ook vestigt de politie de aandacht op het service-item: Inbraakpreventie

Brandstichting in een woning in Zevenbergen
Woensdagavond 16 april 2008 wordt de invalide bewoner van een gelijkvloerse woning in Zevenbergen naar bed gebracht. Door een ziekte kan de man dit niet zelf en kan zich alleen maar verplaatsen in een rolstoel. Op een gegeven moment wordt de man wakker omdat hij het brandalarm van zijn woning af hoort gaan en hij hoort zijn hulphond ook blaffen en vreemd doen. De man kan met veel moeite vanuit zijn bed in zijn rolstoel gaan zitten en als hij dan de deur naar de hal opent ziet hij hoge vlammen, die vanachter de kliko die bij de voordeur staat, vandaan komen. Het gaat erg hard en de vlammen zijn in mum van tijd ook in de woonkamer en het hele huis is gevuld met veel rook. De man kan gelukkig nog in zijn rolstoel samen met de hulphond uit de woning komen via een niet afgesloten achterdeur en roept daar verschillende keren hard om hulp. Kort hierna komt de brandweer en zij vinden de man op de achterplaats. Alles in het huis is in vlammen op gegaan. De brand in de woning is vermoedelijk aangestoken.

Service-item: Inbraakpreventie
Inbraakpreventie, naast buurtpreventie een term die de laatste jaren vaker te horen is. Er wordt dan ook nogal wat ingebroken in Nederland, zo'n 82.000 keer per jaar. Veel mensen weten niet hoe en of ze hun huis beter moeten beveiligen tegen inbraak. En voor de meeste mensen is het ook " ver van hun bed ". " Mij gebeurt dat niet " is een gedachte waar velen zich mee gerust stellen. Daarom attendeert de politie mensen er nog steeds op dat het wel degelijk aandacht nodig heeft. Want de ellende kan groot zijn, niet alleen financieel maar ook psychisch.

Met het zogenaamde politiekeurmerk schijnt de kans op inbraak met 95% verkleind te worden. Mensen kunnen dit keurmerk krijgen als hun woning is " goedgekeurd ". Zij krijgen dan een sticker op hun huis en voor veel inbrekers is dit kennelijk al voldoende om dan bij de buren te gaan kijken. Een inbraak duurt vaak maar 30 seconden. Vertragen helpt dus ook en het is dan ook een reden voor de inbreker om onverrichter zake weer te vertrekken.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 23 juni om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 24 juni om 17.00 uur.

Auteur: Willem van Hooijdonk