Rechtbank Zutphen


Leden Raad van Bestuur Wegener mogen blijven

Zutphen, 20 juni 2008 - De kantonrechter te Apeldoorn oordeelt in kort geding dat de benoeming van twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Wegener niet wordt teruggedraaid.

De kantonrechter oordeelt dat de Koninklijke Wegener N.V (Wegener) de Centrale Ondernemingsraad van Wegener (COR) tijdig om een advies heeft gevraagd over de benoeming van deze twee leden.

Kort geding
De Centrale Ondernemingsraad van Wegener spande 29 mei 2008 een kort geding aan tegen de Koninklijke Wegener N.V en eiste dat de benoeming van twee nieuwe leden ongedaan zou worden gemaakt.

Motivering
De COR wilde geen advies over de benoeming uitbrengen omdat er volgens haar weinig zicht bestond op de toekomstige bestuursstructuur van Wegener.

De kantonrechter oordeelt dat Wegener de COR heeft medegedeeld dat de toekomstige bestuursstructuur op tijdelijke basis is. Daardoor hoeft de COR geen vrees voor een belangrijke (definitieve) wijziging in de topstructuur van Wegener te hebben.

Verder oordeelt de kantonrechter dat Wegener de twee vacatures in de Raad van Bestuur snel wilde opvullen. Wegener heeft geen misverstand laten bestaan over haar beweegredenen, terwijl aan de benoemingen ook niet een verderstrekkende betekenis toekomt.

De uitgebreide motivering leest u in de uitspraak.

LJ Nummer

BD4891

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 20 juni 2008 Naar boven