Politie Midden- en West Brabant

Bureau Brabant

TILBURG, 20 juni 2008

Brandstichting in een woning in Zevenbergen
Woensdagavond 16 april 2008 wordt de invalide bewoner van een
gelijkvloerse woning in Zevenbergen naar bed gebracht. Door een ziekte kan de man dit niet zelf. Hij kan zich alleen maar verplaatsen in een rolstoel. Op een gegeven moment wordt de man wakker omdat hij het brandalarm van zijn woning af hoort gaan. Hij hoort zijn
hulphond blaffen en vreemd doen. De man kan met veel moeite vanuit zijn bed in zijn rolstoel gaan zitten. Als hij dan de deur naar de hal opent ziet hij hoge vlammen vanachter de kliko, die bij de voordeur staat. De vlammen zijn in mum van tijd ook in de woonkamer en het hele huis is gevuld met rook. De man kan gelukkig in zijn rolstoel samen met de hulphond uit de woning komen via een niet afgesloten
achterdeur. Hij roept daar verschillende keren hard om hulp. Kort hierna komt de brandweer en die vindt de man op de achterplaats. Alles in het huis is in vlammen op gegaan. De brand in de woning is
vermoedelijk aangestoken.

Serie auto-inbraken in Rosmalen
In de nacht en ochtend van 26 op 27 januari 2008 is in 14 geparkeerde auto's in het centrum van Rosmalen ingebroken. Uit de auto's zijn diverse spullen gestolen. De dader slaat bij iedere inbraak een ruit van de auto in. Hij heeft zich daarbij verwond. In verschillende auto's is bloed aangetroffen. De dader staat op bewakingsbeelden.

Pinnen met een gestolen pinpas in Overloon
Op 15 december 2007 wordt er in twee woningen in Overloon ingebroken. Bij een van deze inbraken wordt geld en een bankpasje gestolen. Met de pinpas worden kort hierna in het Land van Cuijk en in Haaglanden grote geldbedragen gepind. De dader hiervan staat op de bewakingsbeelden.

Getuigenoproep in verband met een verkrachting in Eindhoven
Een jonge vrouw gaat woensdag 4 juni 2008 rond 19.00 uur op de fiets naar een vriendin in Eindhoven. Na het bezoek gaat zij tegen 20.00 uur nog bij een andere vriendin langs. Het is donderdag 5 juni 2008 tegen
01.00 uur als de vrouw weer op haar fiets stapt. Zij is dan behoorlijk aangeschoten en is hele stukken van de rest van de avond kwijt. De combinatie van medicijnen die zij slikt en de alcohol valt niet goed. Zij weet nog dat zij in een nachtclub in Eindhoven is geweest, nadat zij bij haar vriendin wegfietste. In de nachtclub ontmoet zij een oude schoolvriend. Samen drinken zij nog wat. De vrouw gaat hierna weg.

Het volgende moment ligt zij ergens in een park op de grond. Er is een onbekende man bij haar die haar verschillende keren hard slaat. De vrouw begint te gillen, wat de man steeds kwader maakt en hij houdt zijn hand voor haar mond. Dan verkracht de man haar in het park. Na de verkrachting kan zij wegkomen maar ze weet niet waar haar fiets is gebleven. Zij gaat te voet naar haar vriendin waar zij eerder die avond geweest is. Daar wordt ze opgevangen. De politie is dringend op zoek naar getuigen die informatie kunnen geven in verband met deze brute verkrachting.

Service-item: Inbraakpreventie
In Nederland wordt zo'n 82.000 keer per jaar ingebroken. Veel
mensen weten niet hoe ze hun huis beter moeten beveiligen tegen inbraak. De meesten verwachten ook niet dat het hen overkomt. Maar de ellende kan groot zijn, niet alleen financieel maar ook psychisch.

Met het zogenaamde politiekeurmerk verkleint de kans op inbraak met 95%. Een goedgekeurde woning krijgt een sticker opgeplakt. Voor veel inbrekers is dit al voldoende om bij de buren te gaan kijken. Een inbraak duurt vaak maar 30 seconden. Vertragen helpt dus! Dat is ook een reden voor de inbreker om onverrichter zake weer te vertrekken.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 23 juni om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 24 juni om 17.00 uur.

Auteur: Unit Communicatie