Gemeente Beek


Cantarella tekent Gulden Boek gemeente Beek

Beek, 19 juni 2008

Op 3 mei heeft de Limburgse Koorschool Cantarella de 1e prijs Cum Laude gehaald tijdens het 56e Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt (B). De zangeressen, hun dirigent en pianist worden op vrijdag 20 juni om 20.00 uur door burgemeester Cremers ontvangen in het gemeentehuis van Beek en worden tijdens de ontvangst uitgenodigd hun handtekening te plaatsen in het Gulden Boek van de gemeente.

Veertien jongedames van Cantarella hebben deze uitzonderlijke prestatie geleverd in de afdeling B (gelijkstemmige koren). Het Europees Muziekfestival is het grootste korenfestival ter wereld met jaarlijks ruim 100 deelnemende kinder- en jeugdkoren uit zo'n 25 verschillende landen. Het niveau van dit festival is bijzonder hoog en de concurrentie is zeer groot. Het Europees Muziekfestival heeft als doelstelling jonge mensen te stimuleren om muziek te beoefenen

De jury prees Cantarella met name om de repertoirekeuze, het stemgebruik, de presentatie en de muzikaliteit. Door deze presentatie werd het koor uitgenodigd om dezelfde avond deel te nemen aan het laureatenconcert. Kamerkoor Cantarella staat onder leiding van Harrie Spronken met aan de piano Robert Weirauch.

Cantarella heeft samengewerkt met diverse bekenden uit de muziekwereld waaronder Andre Rieu, Marjon Lambriks en het Limburgs Symfonie Orkest. In 2002 was het koor middelpunt tijdens de openingsceremonie van het befaamde Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Daarnaast verleent Cantarella haar medewerking aan oratorium- en operaproducties.