Gemeente Helmond


Start nieuwe automotive-opleidingen ROC

Op woensdag 18 juni is het startsein gegeven voor twee nieuwe automotive-opleidingen van het ROC Ter AA.

Mevrouw Knoet-Michels, voorzitter van het College van Bestuur ROC Ter Aa, presenteerde de opleidingen voor zowel technische als commerciële functies in de automotive-industrie. Dat gebeurde op de High Tech Automotive (HTA)Campus in Helmond. Tevens ging het bedrijf- en onderwijsplatform automotive officieel van start. Een groot aantal bedrijven uit de sector ondertekende een convenant om de samenwerking met het ROC Ter AA vast te leggen.

Automotive

ROC Ter AA is dit schooljaar al op de HTACampus gestart met aanvullende modules voor mbo-studenten op het gebied van automotive. In de komende jaren zet ROC Ter AA de huidige pilot-opleiding tevens om in een aantal reguliere opleidingstrajecten. Studenten vanuit de technische en commerciële opleidingen kunnen automotive dan als uitstroomdifferentiatie kiezen.

Interessante presentaties

Tijdens het programma rondom de kick-off vonden diverse presentaties en demonstraties plaats, zoals het kartteam van ROC Ter AA en de raceauto "Ure04" van het University Racing team van de Technische Universiteit Eindhoven.

Overhandiging plan realisatie High Tech Automotive Campus

Eerder op de middag ontving burgemeester Jacobs het plan voor de ontwikkeling en realisatie van de HTACampus uit handen van mevrouw Lemkes-Straver, directeur van Stichting Brainport. De start van de nieuwe automotive-opleidingen is de eerste actie die voortvloeit uit het plan.

De HTACampus is een initiatief binnen het Brainport Automotive programma. Het doel is het aantrekken van hoogwaardige bedrijven en daarmee aanverwante bedrijvigheid voor de Brainport regio. De campus in Helmond heeft een belangrijke spilfunctie in de verdere ontwikkeling van de automotive industrie in deze regio.

Met de realisatie van de HTACampus wordt verwacht dat het aantal arbeidsplaatsen flink zal stijgen, net als het aantal studenten op de campus.