Gemeente Giessenlanden


Namenwedstrijd Merwede-Lingelijn

Vanaf komend najaar rijden er zeven nieuwe treinen op de Merwede-Lingelijn. Elke trein krijgt de naam van een persoon die zich gedurende lange tijd verdienstelijk heeft gemaakt in het gebied Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Ook personen die in deze regio zijn geboren en zich elders verdienstelijk hebben gemaakt, komen hiervoor in aanmerking. We zoeken namen in de volgende categorieën:

* Sport

* Kunst & Cultuur

* Politiek & Bestuur

* Wetenschap

* Natuur & Milieu

* Vervoer

* Muziek

* Media

De nieuwe lighttrains gaan dus heten naar een bekende Dordtenaar, Gorcumer of Leerdammer. Of misschien wel naar een (ex-)inwoner van een van de andere gemeenten langs de lijn Alle suggesties zijn welkom.

Zie www.mll.nl

Heeft u een goed idee? Laat het ons weten! Ga naar de website van de Merwede-Lingelijn voor alle informatie over deze namenwedstrijd: www.mll.nl. Op deze website vindt u ook alle achtergrondinformatie over de ontwikkelingen op de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen, het laatste nieuws en leuke acties. Bovendien kunt u zich op de site abonneren op de gratis Merwede-Lingelijn nieuwsbrief.

Een deskundige jury oordeelt over de inzendingen. Aan de hand van een aantal beoordelingscriteria zal een keus worden gemaakt. Het aantal malen dat een naam wordt ingeleverd, speelt hierbij geen rol. Inzendingen dienen uiterlijk 24 juni a.s. binnen te zijn. Onder indieners van de winnende namen worden mooie prijzen verloot.