Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Filmtips: GBS en myotone dystrofie

Internet staat steeds voller met fimpjes van mensen die ook een spierziekte hebben. Karen Venhuizen is een beroemde Nederlander. Als kunstschaatser behoort ze bij de wereldtop. Maar het Guillain Barré syndroom haalde een streep door de rekening.

Op de VSN-website staat een filmpje over een actie voor mensen met myotone dystrofie.

O-Utrecht, een communicatiebureau uit Utrecht, organiseert een fiets-sponsortocht voor mensen met mytone dystrofie. Rianne Engels werkt bij O. Zij legt uit wat de sponsortocht inhoudt, waarom voor dit doel is gekozen en wat haar betrokkenheid is. Volg deze link.

Kunstschaatster Karen Venhuizen werd geveld door het Guillain Barré syndroom. Zij vertelt hoe het twee maanden na de eerste verschijnselen met haar gaat.

De video hieronder dateert van enkele maanden geleden. Medisch gezien klopt de informatie niet precies, maar de persoonlijke kant van het verhaal, de betekenis van de ziekte, komt heel duidelijk naar voren. Voor lotgenoten ongetwijfeld zeer herkenbaar.

IFRAME:
http://www.zizone.tv/embedVid.php?cid=AOFsuQMUeMYiLr46fyQ9p&siz=b

20 juni 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400