Gemeente Venlo


Bruls in vrachtwagen naar Floriade Invites

20-6-2008

In een stoet van tien grote opleggers zullen de burgemeesters van Gennep, Horst aan de Maas en Venlo aanstaande zondag naar het Floriade-complex in Venlo trekken. Zij wonen daar Floiade Invites bij, het publiekvoorlichtingsevenement' van de Floriade.

De burgemeesters van de gemeenten Gennep, Horst en Venlo, die participeren in de Floriade (de burgemeesters van Venray en Helden waren verhinderd), stappen ieder voor hun gemeentehuis in en worden op het parkeerterrein van de Floriade afgezet. Onder het motto Floriade Invites kan het publiek zaterdag en zondag een kijkje komen nemen op het Floriade-terrein.

Hun opvallende optocht is het slot van de opening van een heel bijzondere tentoonstelling: de tien opleggers van logistiek bedrijf Welsi uit Venlo zijn zeer chique behangen' met 140 kunstwerken van de Heijense beeldend kunstenaar Richard Smeets. Deze expositie, die vanaf dit weekend kris-kras door Europa zal trekken is Art on the Road gedoopt.

De blinkend witte opleggers zijn helemaal verschoond van de gebruikelijke reclame-uitingen. Alleen de opvallend kleurige kunstwerken zijn op de zijwanden te bewonderen. Art on the Road wordt zondag in alle vroegte geopend met een foto-shoot op het Prins Clausplein in Den Haag. Vervolgens gaat de reis via Nijmegen naar de Noord-Limburgse gemeenten.

Omdat de opening voor het publiek van het Floriade-terein en de opening van deze rijdende tentoonstelling op dezelfde dag samenvallen, was de combinatie snel gelegd, temeer omdat de expositie wordt rondgereden' door het Venlose bedrijf Welsi.