Stadsdeel Zeeburg

Wijksteunpunt Wonen groot succes

Persbericht

20 juni 2008
Het Wijksteunpunt Wonen Groot Oost is in korte tijd uitgegroeid tot een groot, innovatief en daadkrachtig steunpunt. Dit komt mede door de financiële stimulans van de Centrale Stad en door de inzet van Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer.

De continuïteit van het Wijksteunpunt Wonen is kracht bijgezet door het besluit van beide stadsdelen om te kiezen voor een meerjarenfinanciering. Ook de Centrale Stad heeft de intentie uitgesproken de incidentele bijdrage van de afgelopen twee jaar, met wederom twee jaar te verlengen. De meerjarenfinanciering is van belang om het huidige dienstverleningsniveau te kunnen blijven garanderen en te verstevigen.

Portefeuillehouders Wonen, Nico Papineau Salm (Zeeburg) en Germaine Princen (Oost-Watergraafsmeer) zijn blij met het succes van het Wijksteunpunt Wonen. Dit succes blijkt onder andere uit de forse toename van het aantal bezoekers op de spreekuren. Hetzelfde geldt voor de toenemende vragen per telefoon en per e-mail. Met name op het gebied van een ingreep in de woning (renovatie, sloop, splitsen) blijkt veel behoefte te bestaan aan informatie, advies en ondersteuning. Ook vinden, in tegenstelling tot de periode voor het WSWonen, nu actieve benaderingen plaats. Bijvoorbeeld door het organiseren van voorlichtingsavonden. Doelstelling hiervan is enerzijds de bekendheid van het WSWonen te vergroten, maar ook bewoners te wijzen op mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van wonen en hun zelfredzaamheid daarin te vergroten.

Huurders in Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer kunnen sinds september 2007 terecht bij het Wijksteunpunt Wonen. Dit steunpunt vormt één centraal loket voor informatie, advies en ondersteuning over wonen en huren. Het Wijksteunpunt Wonen is gehuisvest op de Wijttenbachstraat 34-hs, tel. (020) 462 0330, www.wswonen.nl.