Gemeente Leeuwarderadeel


Jong in Middelsee, felicitaties voor 13 jarigen.

20-06-2008 11:08

In de maand juni worden alle jongeren in de 4 Middelsee gemeenten (Het Bildt, Leeuwarderadeel, Ferwerderadiel en Menaldumadeel), die in 2008 dertien jaar worden of zijn geworden, van harte gefeliciteerd namens de gemeente.

Zij krijgen dan namelijk een speciale Jong in Fryslân kaart. In deze kaart staat informatie over de website www.jonginfryslan.nl waarop jongeren héél veel informatie kunnen vinden. Over welke activiteiten er allemaal voor jongeren in Friesland zijn bijvoorbeeld. Maar ook voor vragen over van alles en nog wat.

"Als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over iets of iemand, kun je vaak wel terecht bij je ouders, op school of bij iemand die je goed kent. Maar soms weet je niet goed waar je moet zijn. Je kunt dan contact zoeken met het JiF-punt (Jong in Fryslan) bij jou in de buurt. Op de website vind je de telefoonnummers en de adressen. Als je wilt, kun je ook een afspraak maken. Kortom, met al je vragen kun je hier terecht. Als je het antwoordformulier op de website invult maak je ook nog kans op een prijs!

Het project Jong in Middelsee is in september 2007 van start gegaan en is onderdeel van Jong in Fryslan.
Naast de informatiefunctie voor jongeren via de website is Jong in Middelsee op dit moment ook druk bezig met het starten van signaleringsnetwerken rondom de jeugd van 0-12 jaar in deze vier gemeenten.
Dit is een samenwerkingsverband van beroepskrachten in de gemeente die in hun werk dagelijks met kinderen in aanraking komen. Dit zijn o.a. de jeugdgezondheidszorg (0-4 jaar en 4-12 jaar), de peuterspeelzaal, de kinderopvang en het maatschappelijk werk. Daarnaast zal ook de benodigde aansluiting gezocht worden bij de basisscholen in de gemeente.
De deelnemers denken mee over de manieren om gesignaleerde problemen bij kinderen te voorkomen of te verminderen.
"Jong in Middelsee" verzorgt de coördinatie van dit Preventie Advies Team.