Senternovem


20-06-2008 | Subsidiepot Milieu & Technologie leeg, andere regelingen hebben nog budget

Hoewel het budget van het programma Milieu & Technologie zo goed als zeker uitgeput is, zijn er andere regelingen van SenterNovem die nog wel subsidie beschikbaar hebben voor innovatieve bedrijven, op het gebied van watertechnologie en energiebesparing.

Zo is de InnoWATOR-regeling net geopend. Binnen het Innovatieprogramma Watertechnologie is 6 miljoen euro beschikbaar in 2008 voor innovatieprojecten. Eén miljoen euro hiervan is specifiek bestemd voor internationale samenwerking op R&D-gebied. Voor dit deel wordt een aparte tender geopend. De beide innoWATOR-tenders sluiten op vrijdag 29 augustus 2008 om 18.00 uur. De minister van EZ wil met deze regeling de innovatie en economische positie van de Nederlandse watertechnologiesector versterken. Meer info
op www.senternovem.nl/watertechnologie.

Daarnaast is er bij EOS sinds 15 mei budget voor haalbaarheidsonderzoeken (1 miljoen euro, sluit 30 oktober, alleen voor MKB-ers) en korte termijn onderzoeksprojecten op energiebesparingsgebied (6 miljoen euro, sluit 11 september, voor bedrijven). Meer info www.senternovem.nl/eos.