AutoRai

Ook Frankrijk en Duitsland zetten Toyota Prius nu bovenaan

(6/20/2008)
De Toyota Prius staat in Duitsland en Frankrijk het hoogst aangeschreven als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid. Uit het klanttevredenheidsonderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau J.D. Power and Associates kwam de Prius als hoogst scorende auto naar voren. Eerder al zetten Britse Prius-rijders hun auto op nummer één.

Zowel in Frankrijk als in Duitsland kwam de hybride Toyota ook op de eerste plaats in zijn eigen categorie, die van gezinsautoâs in het D-segment. Maar niet alleen de Prius gooide hoge ogen. Eigenaars van de Toyota Verso gaven hun auto de hoogste score in de categorie van MPVâs. In Duitsland bereikte de AYGO, net als in het Verenigd Koninkrijk, de eerste plaats in zijn klasse en in Frankrijk scoorde de Land Cruiser het hoogst bij de terreinautoâs.

J.D. Power and Associates stuurde in Frankrijk autobezitters die tussen januari 2005 en december 2006 een auto kochten een vragenlijst. Daarvan ontving het bedrijf 18.000 volledig ingevulde enquêteformulieren terug. De eigenaars beoordeelden hun autoâs op 77 punten verdeeld over 4 categorieën. Zo gaven zij hun mening over de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun auto, maar ook over de service van hun dealer en de kosten van onderhoud en het rijden in het algemeen. Maar liefst 109 modellen van 25 merken kregen een waardering. Ook vorig jaar eindigde de Toyota Prius bovenaan in de ranglijst. De hybride kreeg nog meer punten dan in het onderzoek van 2007: de Prius scoorde 867 uit 1.000 punten en dat zijn er 9 meer dan vorig jaar.