AutoRai

Broekman Group begroet Hyundai Santa Fe als 5 miljoenste auto

(6/20/2008)
De nieuwe Hyundai Santa Fe Black Premium is vanmorgen door de Broekman Group als 5.000.000ste auto op de autoterminal in de Brittannia Haven in Rotterdam/Botlek begroet. De Broekman Group verleent de logistieke diensten en inspectie van nieuwe autoâs voor een onder andere de Nederlandse markt. Hyundai is één van de oudste klanten van het wereldwijd opererende bedrijf.

De jubileumauto van Hyundai arriveerde na 23 dagen varen samen met 2.495 overige Hyundaiâs vanuit de Koreaanse havenstad Ulsan, waar de grootste autofabriek ter wereld is gevestigd, met het autoschip âDon Quichoteâ. Dit immense schip, dat 199 meter lang is, 32 meter breed en vergelijkbaar is met een flat van dertien etages hoog, kan 6.000 autoâs tegelijkertijd vervoeren. Het laden van de autoâs in Ulsan neemt 24 uur in beslag. De totale lostijd in Rotterdam bedraagt 18 uur.

Direct na de aankomst van de âDon Quichoteâ werden de Hyundaiâs door operationele medewerkers van de Broekman Group gelost. Op het zogenaamde first point of rest werden de Hyundaiâs van een uniek RFID-systeem voorzien. Aan de hand van deze digitale identificatiekaart kunnen medewerkers van de Broekman Group op elk moment zien waar elke van de in totaal 40.000 autoâs op het immense terrein van het Rotterdam Car Center zich bevinden.

In de PDI-hal vindt de Pre Delivery Inspection plaats. De autoâs worden gewassen, ontdaan van de wrap-quard, de beschermende elementen en nauwgezet op vijfentwintig hoofdpunten nagelopen. Speciale aandacht is er voor de oliën, de remmen, bandspanning en een schadecontrole van het exterieur.

Na deze uitgebreide PDI-inspectie wordt elke nieuwe Hyundai op transport gesteld op weg naar een van de 125 Hyundai-verkooppunten in Nederland.