Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/6)

OOSTERHOUT NB, 20 juni 2008

Man aangehouden na belediging politieambtenaar

WERKENDAM: Een 44-jarige Werkendammer is gisteravond door de politie aangehouden omdat hij kort daarvoor telefonisch een telefoniste werkzaam bij de afdeling Intake en Service van de politie Midden en West Brabant op grove wijze had beledigd.

De Werkendammer had gisterenmiddag tijdens de braderie in zijn plaats, zijn auto op de Hoogstraat, in de blauwe zone geparkeerd. Dit omdat hij nergens anders, zo verklaarde hij later, zijn auto kwijt kon. Bij terugkomst zag hij dat hij een parkeerbon had gehad. Hij belde daarop het telefoonnummer dat op het bonnetje stond. De medewerkster van de politie die hij aan de lijn kreeg werd daarop door hem flink uitgescholden en beledigd. Zij waarschuwde de man nog dat hij daarmee op moest houden en dat er sprake was van het beledigen van een ambtenaar in functie. Ook in een tweede gesprek bleef hij op dezelfde voet doorgaan. Door de betreffende medewerkster werd aangifte gedaan. Er werd besloten de verdachte direct aan te houden. Hij werd aan de hand van zijn telefoonnummer en de gegevens die hij zelf gaf getraceerd en aangehouden. Vanmorgen bood hij zijn excuses aan. Zijn beledigingen waren volgens hem alleen tegen het politieapparaat in het algemeen gericht geweest en niet tegen de medewerkster persoonlijk. Hij begreep nu ook wel dat die mevrouw alleen haar werk deed.

Glazendievegge betrapt in attractiepark

KAATSHEUVEL: De beveiligingsdienst van de Efteling heeft gisterenmiddag een 48-jarige vrouw uit Geldrop betrapt op diefstal. De vrouw had bij de Caroussel met haar nichtje wat gedronken. Na afloop had ze ook de wijnglazen in haar tas gedaan. Ze kreeg een boetevoorstel van 120 euro. Dit kon ze naar eigen zeggen niet betalen. Ze wordt daarom gedagvaard voor een TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie).

Rijder onder invloed aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.30 uur op de Rijksweg A-59 een 30-jarige man uit Vlijmen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 320 ugl. Hij had naar eigen zeggen vier of vijf fles bier leeg gedronken. Hij krijgt een proces-verbaal.

Zakkenroller(s) actief in Oosterhout

OOSTERHOUT: Een 88-jarige vrouw uit Dongen is donderdagmiddag in een kledingwinkel aan het Bouwlingplein het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Haar portemonnee werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas gestolen. De politie in Oosterhout ontving deze week drie aangiften van zakkenrollerij.

Het slachtoffer was samen met haar dochter aan het winkelen. Ze stond bij een rek met kleding. Op dat moment voelde ze dat er tegen haar aan werd geduwd. Ze zag dat dit gedaan werd door een jonge vrouw die ook een blouse van het rek nam. Vervolgens keek de aangeefster naar haar tas. Ze zag dat de rits openstond. Haar portemonnee was eruit gehaald. De dievegge is vermoedelijk de vrouw die tegen haar aan stootte. Het signalement van haar is 1.60 a 1.65 meter lang, 25-28 jaar, middelblond half lang haar. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde vrouw opgenomen.

Op woensdag 18 juni jl. werd omstreeks 11.30 uur op het winkelcentrum Zuiderhout een 59-jarige vrouw uit Capelle aan de Yssel het slachtoffer van een zakkenroller. Ook bij haar werd de portemonnee uit de tas gestolen. Ze bemerkte het pas bij terugkomst op de camping.

Eveneens op woensdag 18 juni jl., werd ook de portemonnee van een 33-jarige Tilburgse gestolen. Het incident gebeurde rond 14.45 uur in het overdekte winkelcentrum Arendshof. Ze winkelde met haar dochter in de wandelwagen. Ze had haar tas aan de duwstang gehangen. In een discountwinkel liet ze haar dochter even rondlopen. In een onbewaakt ogenblik werd de portemonnee toen uit haar tas gehaald. Ze merkte dit op bij de kassa.

Over zakkenrollen
Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Dongenaar aangehouden voor openstaande geldboete

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.10 uur op de Midden Brabantweg een 34-jarige man uit Dongen aangehouden die nog twee geldboetes had open staan. Het ging om geldbedragen van 124 en 50 euro. De automobilist heeft aan het bureau de boetes betaald.

Politie onderzoekt inbraak

MOLENSCHOT: Vanmorgen werd om 09.15 uur een inbraak ontdekt in het gebouw van een sportvereniging aan de Veenstraat. De inbrekers hebben een geldbedrag buit gemaakt. De dieven zijn op het dak geklommen en hebben daar een gat gemaakt, hierdoor verkregen ze toegang. Er is een geldbedrag buit gemaakt. De politie heeft een aangifte opgenomen. Ook is er een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk