Gemeente Breda

Breda bereidt zich verder voor op de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening (nWRO)

De Gemeente Breda gaat burgers die een ruimtelijk plan hebben ingediend actief benaderen om ervoor te zorgen dat zij zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de invoering van de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening.

Met de initiatiefnemers die een aanvraag deden of die al een positief principebesluit ontvingen, wordt contact gezocht om de artikel 19 procedure snel op te starten. Daarnaast werkt Breda aan de actualisatie van alle bestemmingsplannen. Dat zijn enkele punten waarmee het college van burgemeester en wethouders van Breda zich voorbereidt op de komst van de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening.

De nieuwe wet Ruimtelijke Ordening treedt per 1 juli 2008 in werking en stelt andere eisen aan de juridische en beleidsproducten die gaan over de ruimtelijke ordening. Ook verandert de procedure van het bestemmingsplan en verdwijnen de artikel 19 procedures, waarmee vrijstelling van het bestemmingsplan kon worden verkregen.

Burgers die na 1 juli plannen indienen bij de gemeente, kunnen dat op dezelfde wijze doen als dat tot nog toe het geval was. Omdat in de nieuwe wet de artikel 19 procedure vervalt, adviseert het college om bij geringe afwijkingen van het bestemmingplan, de aanvraag zodanig aan te passen dat het binnen het bestemmingsplan past. In alle andere gevallen heeft het college besloten dat er een op maat gemaakt bestemmingsplan, een zogenaamde partiële herziening, gemaakt moet worden.

Burgers en andere belanghebbenden kunnen via nieuwewetro@breda.nl vragen stellen over de nieuwe wet.

Breda, 20 juni 2008