Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 20 juni

Regio Kennemerland, 20-06-2008

Man aangehouden na mishandelen moeder

IJMUIDEN, 20 juni - Politiemensen hielden omstreeks 02.30 uur in een woning aan de Orionweg een 24-jarige man aan. De verdachte had even daarvoor zijn moeder flink mishandeld. Het 55-jarige slachtoffer is, met verwondingen aan arm en hals, ter behandeling vervoerd naar een ziekenhuis. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Verdachte aangehouden voor inbraak in school

HOOFDDORP, 19 juni - Politiemensen hielden rond 21.00 uur een 15-jarige Hoofddorper aan, verdacht van inbraak in een school. Oplettende buurtbewoners hadden de jongeman met een koffer op het dak van de school zien lopen en alarmeerden de politie.

De jeugdige verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding. In de koffer zat een videorecorder, deze is in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de zaak.

Drankrijders aangehouden

HAARLEM, 19 juni - De politie heeft op verschillende locaties in de regio alcoholcontroles gehouden. Bij enkele zgn. alcoholfuiken werden vier drankrijders aan de kant gezet en aangehouden. Een van deze drankrijders, een 41-jarige Haarlemmer, werd om 20.20 uur met zijn bromfiets aan de kant gezet omdat hij flink had gedronken: de man blies op het politiebureau 1,56 : driemaal de max. toegestane hoeveelheid. De politie wilde zijn rijbewijs invorderen, maar dit was niet meer mogelijk omdat het rijbewijs van de Haarlemmer enige tijd geleden al ongeldig was verklaard. Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt. Ook tegen de overige vier drankrijders werd door de politie proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf: bij een alcoholpromillage vanaf
1,3 vordert de politie het rijbewijs in. Voor beginnend bestuurders geldt dat zij hun rijbewijs direct kwijtraken als zij een alcoholpromillage hebben vanaf 0,8. Zij moeten een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) volgen. Voor meer informatie, zie:www.verkeershandhaving.nl

Helmcontroles

BENNEBROEK, 19 juni - De politie heeft op de Meerweg in Bennebroek tussen 16.00 en 17.30 uur een helmcontrole gehouden en hierbij 3 van de 13 gecontroleerde bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen. Alle overtreders kregen hun boete van 60,-- mee.

HAARLEM, 19 juni - Tijdens een bromfietscontrole op het Houtplein in de avonduren werden vijf bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsbestuurders voor een te hoge constructiesnelheid. Ook werden zes bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen. In totaal controleerde de politie 65 bromfietsers.
VELSERBROEK, 19 juni - Tijdens helmcontroles op diverse locaties in Velserbroek werden 67 bestuurders en passagiers gecontroleerd op het gebruik van de bromfietshelm. Alle gecontroleerde bestuurders bleken hun helm goed te dragen!