Stichting Aids Fonds

Nieuwe website MANtotMAN.nl over gezonde seks

20-06-2008

Op 20 juni is MANtotMAn.nl online gegaan voor mannen die seks hebben met mannen. De site biedt informatie en advies op maat voor een gezond seksleven. Amsterdamse en Rotterdamse mannen kunnen online een soa- en hiv-test aanvragen. De site moet een nieuwe impuls geven aan de hiv- en soa-preventie voor homomannen. Het Aids Fonds heeft dit project van Schorer en de GGD's Amsterdam en Rotterdam-Rijnmond mede gefinancierd.

Persoonlijk advies voor gezonde seks
Homomannen kunnen in vijf minuten een vragenlijst invullen, waarna ze advies over gezonde seks krijgen, passend bij hun persoonlijke situatie.

Online test op hiv en soa
Uniek is de mogelijkheid voor mannen in Amsterdam en Rotterdam om via www.MANtotMAN.nl een test op hiv en/of soa te boeken. Dat is gratis en kan anoniem. De mannen printen zelf een labformulier en kunnen daarmee naar één van de laboratoria die vermeld staan op de site, op een tijdstip dat hen goed uitkomt. Via een persoonlijke inlogcode kan iedere man zien of er een soa is gevonden. Zo ja, dan worden ze verwezen naar een speciaal spreekuur van de soa-poli.