Gemeente Kerkrade

20.06.08: Bakkerij Voncken kiest voor bedrijventerrein Rodaboulevard

Burgemeester Jos Som en wethouder Peter Thomas brachten een bezoek aan Bakkerij Voncken. Recentelijk heeft een nieuw bedrijf zich gevestigd op bedrijventerrein Rodaboulevard in Kerkrade. Het bedrijf bakkerij Voncken nam ca. 2.500 m²af op de Rodaboulevard.

Uitgiftebeleid
Deze nieuwe vestiging past binnen het succesvolle uitgiftebeleid op bedrijventerreinen van de gemeente Kerkrade van de afgelopen jaren. "Gemiddeld verkoopt de gemeente Kerkrade 6,5 ha. per jaar aan bedrijfskavels. Hiermee is Kerkrade koploper in Parkstad Limburg", aldus wethouder Peter Thomas van Economische Zaken.

Locatie
Vele bedrijven, zo ook bakkerij Voncken, kiezen voor vestiging op de gunstige locatie aan de Rodaboulevard in Kerkrade. Het bedrijventerrein heeft immers een directe ligging aan de stadsautoweg. De gemeente Kerkrade heeft zich zeer positief opgesteld naar het bedrijf toe. Eigenaar Frans Voncken vertelt: "In Kerkrade werden we met open armen ontvangen en werden mijn wensen serieus genomen. Ik ben er van overtuigd dat we voor een perfecte locatie hebben gekozen!"

Arbeidsplaatsen
De komst van de nieuwe vestiging van bakkerij Voncken levert 35 nieuwe arbeidsplaatsen op voor Kerkrade; mede vanwege de overname van Bakkerij Van Eeghem komt het totale aantal arbeidsplaatsen op 110. Bakkerij Voncken heeft verschillende vestigingen in Parkstad Limburg. Vanuit de nieuwe vestiging in Kerkrade worden vele winkels in de regio beleverd. De ultramoderne ambachtelijke brood- en banketbakkerij op de Rodaboulevard is reeds 100% operationeel.