Nederlandse Politiebond


Incidenten bij de Fysieke Vaardigheden Toets

De -nog- niet verplichte F(ysieke) V(aardigheden) T(oets) is niet zonder gevaar. Recent deden zich een aantal ernstige incidenten voor. Reden om deze te bespreken met de minister in het Georganiseerd Overleg Politie. De politiebonden willen dat uitgezocht wordt welke incidenten hebben plaatsgevonden. De NPB wil bovendien weten hoeveel ongelukken er plaats vinden rond de RTGP.

Volgens de minister moet duidelijk zijn dat het gaat om een toets die
-nog- niet verplicht is. Bovendien moet vooraf een duidelijke instructie worden gegeven. VOORDAT de test wordt afgenomen is bovendien een medische check-up verplicht.
Bonden én minister vinden dat er eerst meer aandacht moet komen voor fitheid van collega's alvorens er sprake moet zijn van welke normering van welke test dan ook. De minister komt binnenkort met maatregelen om de fitheid van collega's te verbeteren. Met deze toezeggingen lijkt zij ook tegemoet te komen aan de -terechte- kritiek van ondernemingsraden over dit onderwerp
.
Wij roepen collega's die kennis dragen van vervelende incidenten rond de FVT test deze bij ons te melden via de contactknop boven aan deze pagina.

Gepubliceerd op 20 juni 2008 door Henri Swinkels.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.