Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 20 juni

* MEISJE AANGEREDEN DOOR AUTO
OOSTVOORNE - Donderdagmiddag, om ongeveer vier uur, werd op de Middellandweg een 6-jarig meisje aangereden door een auto. Het kind is tijdens het spelen de rijbaan opgelopen waarna de automobilist haar niet meer kon ontwijken. Zij is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Sofia Kinderziekenhuis,


* POLITIE HOUDT CONTROLE BEROEPSGOEDERENVERVOER

RHOON / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft donderdagochtend- en middag, in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), een controle gehouden van beroepsgoederenvervoer. De controle werd uitgevoerd tussen zeven uur 's ochtends en drie uur 's middags op de Columbusstraat. In totaal werden 20 wegingen verricht. Politiemensen schreven proces-verbaal uit voor, onder andere, de volgende overtredingen: Geen tachograaf aanwezig, overschrijding van de totale massa, te lange oplegger, niet gekeurde tachograaf, geen ontheffing voor gewichtsoverschrijding, overbelading, ononderbroken rijtijd van 9,5 uur en afvallende lading.


* POLITIE ONDERZOEKT WONINGINBRAKEN
SPIJKENISSE - In de nacht van woensdag op donderdag is op verschillende adressen in Spijkenisse ingebroken in woningen. Uit woningen aan de Petronella Brugsmastraat, de Anne Frankstraat en de J. van Gasterenstraat zijn diverse goederen meegenomen. De werkwijze die werd gehanteerd bij de verschillende inbraken kwamen overeen. De politie adviseert woningen te voorzien van goed hang- en sluitwerk en zowel overdag als 's nachts de deuren op de knip en het nachtslot te doen.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL BUITENKEUKEN

SPIJKENISSE / DE EILANDEN - Bij bewoners van een woning aan de Patrijshoek in de wijk 'de Hoek' zijn donderdagmiddag om ongeveer twee uur, voor de tweede keer een grote buitenkeuken/barbecue uit de tuin gestolen. De politie onderzoekt de toedracht van deze diefstallen en vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844 of anoniem M. 0800-7000.


* DIVERSEN MAASSLUIS
ONDERZOEK NA INBRAAK
De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een patatkraam. Daar is tussen vrijdagmiddag (13 juni) vier uur en zaterdagochtend (14 juni)
rond half negen een inbraak gepleegd uit een patatwagen die geparkeerd stond aan de Zwarte Zee. De ruiten waren geforceerd. Door de dader(s) zijn diverse voedingswaren meegenomen zoals tientallen blikjes drinken, ingevroren patat en frikadellen. Kort daarop is er weer ingebroken. Tussen dinsdag twee uur 's middags en woensdagochtend half acht heeft de dader(s) zich toegang verschaft tot de patatwagen. Deze keer waren er echter geen voedingswaren meer aanwezig in het voertuig. Toch waren er nog enkele goederen meegenomen zoals een blusdeken, plastic zakjes met mosterd, roestvrijstalen emmer en papieren bekers. De politie onderzoekt de toedracht van de inbraken. Wanneer u getuige bent geweest van de inbraak of anders informatie heeft, kunt u bellen met de recherche van district Waterweg Noord via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* AANHOUDING NA ONENIGHEID IN HET VERKEER

De politie heeft een man aangehouden die iemand had mishandeld in het verkeer. Donderdagochtend rond kwart voor twaalf stond een 45-jarige man uit Zwijndrecht op de Mozartlaan. Een vrachtauto reed achteruit en de bijrijder van de vrachtauto stond het verkeer te regelen. Toen de vrachtauto op zijn eigen weghelft was, wilde een andere auto die vanaf het bedrijventerrein afkwam, doorrijden. De 45-jarige man sprak de bestuurder hierop aan, waarna een onenigheid ontstond. Een 39-jarige man uit 's-Gravenhage sloeg hierop met een dopsleutel tegen het achterhoofd van de 45-jarige man. Gewaarschuwde politiemensen hielden daarop de mishandelaar aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT 17-JARIGE FIETSENDIEF AAN

BARENDRECHT / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft donderdagmiddag rond kwart over drie op de Zweth een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor fietsendiefstal. Op de Stationsweg zag een getuige twee verdachten een fiets stelen. Hij alarmeerde de politie. Hierop zag hij dat de verdachten richting het bedrijventerrein bij de Dierensteinweg waren gegaan. Politiemedewerkers stelden onmiddellijk een onderzoek in. Met hulp van oplettende omstanders hield de politie de 17-jarige fietsendief aan in een bedrijfspand op de Zweth. De politie bracht hem over naar het politiebureau. Enige tijd later werd de fiets aangetroffen op de Donk. De tweewieler werd in beslag genomen. Agenten stelden de ouders van de Rotterdammer in kennis. De politie doet nader onderzoek naar de andere verdachte. Tevens wordt onderzocht of zij mogelijk iets te maken hebben met een andere fietsendiefstal.


* AANHOUDING NA INBRAAK IN WINKEL
VLAARDINGEN - De politie heeft een man aangehouden na een inbraak in een winkel.
Tussen woensdagavond rond kwart over vijf en donderdagochtend rond half negen is er ingebroken in een winkel aan het Liesveld. De voordeur was geforceerd en de achterdeur stond open. Bij de winkel was een kluisje meegenomen met daarin enkele duizenden euro's. Direct donderdagochtend hebben agenten samen met een medewerker van de
winkel de camerabeelden die van de inbraak beschikbaar waren, bekeken. Op camerabeelden was een man te zien die middels een breekvoorwerp de aluminiumpui openbrak. Hij liep daarna de winkel in. Bij het bekijken van de beelden dacht de medewerker de dader te herkennen als haar collega. Enkele minuten later kwam de betrokken medewerker de winkel binnen om te beginnen met werken. Hij had ongeveer dezelfde kleding aan als op de camerabeelden. Agenten hebben hierop de 23-jarige Rotterdammer aangehouden en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN HELING AAN
ROTTERDAM-WEST - Donderdagavond om ongeveer zeven uur kreeg de politie een melding dat iemand haar gestolen springzadel (voor een springpaard) terug had gevonden. De meldster had op marktplaats gezien dat een soortgelijk zadel te koop werd aangeboden en maakte een afspraak met de aanbiedster. Deze ontmoeting vond plaats op de Schieveensedijk en daar bleek het inderdaad om het gestolen zadel te gaan. Ter plaatse werd de 16-jarige Delftse aanbiedster aangehouden. Haar rol in deze zaak zal door de politie worden onderzocht.


* JONGEN NA KOPSTOOT AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Noord hebben donderdagavond een 15-jarige Rotterdammer aangehouden voor mishandeling. De jongen wordt ervan verdacht een beveiligingsmedewerker van een supermarkt aan het Eudokiaplein een kopstoot te hebben gegeven. Ook zou hij bedreigingen hebben geuit.
Na een achtervolging arresteerden politiemensen de verdachte op de Bergselaan.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE KORT NA OVERVAL

GROOT-IJSSELMONDE - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft een 16-jarige Rotterdammer gearresteerd kort na een overval op een woning. In de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer half twee, vond er een overval plaats op een woning aan de Baarschootsekreek. Een man bedreigde de bewoonster met een wapen en ging er met onbekende buit vandoor.
Na een onderzoek in de omgeving arresteerde de politie een verdachte op de Krabbekreek. De 16-jarige Rotterdammer werd gearresteerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er zich in de woning heeft afgespeeld. De verdachte is in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE INBRAAK AAN
COOL / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half vier een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor inbraak in een winkel op de Oude Binnenweg.
Een oplettende getuige zag dat de verdachte, samen met een andere man, bezig was met een inbraak in een winkel. Hierop waarschuwde hij de politie. Agenten zagen dat de etalage ruiten vernield waren en stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hield politiepersoneel de Rotterdammer aan op de Westblaak. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij zich niet kon identificeren kreeg hij tevens een proces-verbaal. De moeder van de jongen werd door politiemensen in kennis gesteld. De politie doet nader onderzoek naar de andere verdachte en de toedracht van de zaak.


* HELERS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft twee jongens aangehouden die op de Dortsmondstraat reden op een gestolen scooter. Surveillerende agenten zagen donderdagavond rond kwart voor tien twee mannen op een scooter rijden die ze wilden controleren. Na staandehouding bleek de scooter als gestolen te boek stond. Politiemensen hielden hierop de twee Rotterdammers in de leeftijd van 17 en 18 jaar direct aan. Bij de verdachten troffen agenten een mes en een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Ze namen dit in beslag. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten. De moeder van de 17-jarige jongen is tijdens de arrestatie naar het politiebureau gekomen. Ze was het niet eens dat haar zoon was overgebracht naar het politiebureau. Agenten hebben haar toen de procedure uitgelegd, waarna ze weer wegging. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling.
Donderdagavond rond kwart over elf kreeg de politie melding van een mishandeling bij een café aan de Schermerhoek. Op een moment dat een bezoeker naar huis wilde gaan, ontstond er onenigheid over de rekening. Daarop gooide de bezoeker een glas in het gezicht van de 34-jarige medewerkster. Zij liep hierop letsel aan haar neus op. Politiemensen hebben hierop de bezoeker, die onder invloed van alcohol was, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De 54-jarige Rotterdammer is ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT DEALER AAN
ROTTERDAM-VREEWIJK - Bij een drugsactie, donderdagmiddag in de omgeving van de Lange Hilleweg, zagen politiemensen dat op het Batterijpad een drugsdeal werd gesloten tussen twee mannen in een auto. Aan de hand van het kenteken konden zowel de koper als de dealer, beiden Rotterdammers van 26- en 27 jaar oud worden aangehouden op de Dordtsestraatweg en de Groenezoom. Bij de dealer werd een dealer-hoeveelheid harddrugs aangetroffen en enkele duizenden euro's.


* AANHOUDING NA OVERLAST
ROTTERDAM-OOST / PRINSENLAND - De politie heeft een man aangehouden nadat hij 's nachts voor geluidsoverlast had gezorgd. Vrijdagochtend vroeg rond twee uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Dosiostraat. Er zou ook onenigheid zijn en met deuren worden geslagen. Aan het begin van de avond waren agenten al eerder bij de man aan de deur geweest voor overlast. Hij had toen al enkele bekeuringen gehad, waarna de man politiemensen beledigde. In de nacht werden agenten ook door een bewoner aangesproken op het gedrag van de overlastgevende bewoner. De 37-jarige man uit Rotterdam is door agenten aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERNIELERS VAN BOOM AAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft donderdagavond rond half tien op de Sibeliusweg twee jongens van 16 jaar aangehouden voor het vernielen van een boom. De jonge vernielers uit Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel hadden de boom door midden gebroken. Een oplettende getuige zag dit en alarmeerde de politie. Agenten hielden de verdachten aan voor het plegen van openlijk geweld en brachten hen over naar het politiebureau. De ouders van het tweetal werden door de politie in kennis gesteld.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS MAN IN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond twaalf uur het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige man uit Oosterhout. De bestuurder reed in een personenauto diverse malen met een te hoge snelheid van 180 km/u over de A15 en A16 alwaar 100 km/u is toegestaan. Politiemensen vorderden het rijbewijs van de man in en gaven hem een proces-verbaal voor het rijden met een te hoge snelheid.


* AANHOUDING NA OVERLAST
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft drie aanhoudingen verricht in verband met overlast en belediging.
Surveillerende politiemensen zagen bij metrostation Oosterflank een jongen over de reling van de metro springen. Agenten spraken de jongen hierop aan en vorderden zijn identificatiebewijs. De verdachte ging er echter direct vandoor en rende richting de Springerstraat en verdween in één van de tuinen. De agenten zette daarop een achtervolging in. Verschillende getuigen kon aanwijzen waar de verdachte zich verborgen hield. Toen de agent de jongen zag, riep hij dat hij was aangehouden en dat hij moest blijven staan. De jongen gaf hieraan geen gehoor en wilde opnieuw vluchten. Hij pakte hierop een op een mes gelijkend voorwerp. Hierop heeft de agent pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te krijgen. Na inzet van gepast geweld is de jongen aangehouden. Een collega van de KLPD heeft assistentie verleend bij de aanhouding. Bij de jongen is een flessenopener met een mes in beslag genomen. Tijdens de arrestatie kwam er veel publiek bij. Toen het politiepersoneel de mensen vorderden om weg te gaan, bleven er twee staan, die ook nog 'kankerpolitie' zeiden. Ook het tweetal is hierop aangehouden. De drie Rotterdammers in de leeftijd van 17, 19 en 21 zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE TREFT GESTOLEN FIETS AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - Op donderdagavond om ongeveer half tien zagen politiemensen een 25-jarige man op een damesfiets rijden op de Westblaak. Ook zagen zij dat het slot van de fiets was verwijderd. Zij hielden de man staande en na controle bleek dat de fiets was gestolen.
De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstal.


* POLITIE ARRESTEERT 6 VERDACHTEN NA CONTROLE RET; POLITIEMAN GEWOND

Politiemensen van het district West hebben 6 Rotterdammers gearresteerd voor openlijke geweldpleging op het Marconiplein. Het zestal, in de leeftijd van 16 tot 24, is in verzekering gesteld. Donderdagavond rond half negen kreeg de politie een melding voor spoedassistentie van de RET. De RET-medewerkers waren bezig met een kaartcontrole en hadden iemand aangehouden. Meerdere omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. Een politieman werd in zijn gezicht gestompt en raakte gewond.
De politie arresteerde de zes verdachten.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BELEDIGING
NIEUWE WESTEN / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft donderdagmiddag omstreeks kwart voor vier een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor belediging. Op de Vierambachtsstraat werd een politieagent door de verdachte beledigd en bedreigd. De Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan.