Gemeente Eindhoven

Persbericht 20 juni 2008, no. 176

Vijf prijswinnaars in Europese competitie

Hoge score Nederland bij DME Awards 2008
Vijf Nederlandse bedrijven zijn in de prijzen gevallen bij de jurering van de European Design Management Award (DME) 2008. Dat is gebleken tijdens de jurydag van de DME Awards in het Engelse Cardiff. In aantallen van winnaars wordt Nederland alleen voorgegaan door België en Engeland. Deze landen sleepten ieder zes prijzen in de wacht.

âDat Nederlandse bedrijven goed zijn in het inzetten van design als strategisch bedrijfsmiddel is al langer bekend. Maar deze uitslag bevestigt datâ, zegt Ingrid van der Wacht, werkzaam bij Gemeente Eindhoven. Eindhoven nam in 2006 samen met European Design Centre (EDC) in den Bosch het initiatief voor de DME competitie.

Volgens Joào Mena de Matos, directeur van het European Design Centre, scoorden de Nederlandse inzendingen hoog op alle gestelde criteria. De Matos: âDe jury kijkt vooral naar de manier waarop design onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie. Ook is gekeken in hoeverre design wordt ingezet als drijvende kracht achter productverbetering en innovatie. Een derde criterium vormt de wijze waarop design gecoördineerd wordt binnen de deelnemende organisaties. â

De DME competitie werd in 2006 gelanceerd met steun van de Europese Commissie en heeft tot doel Europese bedrijven bewust te maken van de mogelijkheden die designmanagement biedt. Bedrijven die design op een strategische manier inzetten in hun bedrijfsvoering , zo blijkt, kunnen beter concurreren met andere bedrijven. Design is vaak het enige middel waarmee nog duurzaam onderscheidend vermogen kan worden gecreëerd. Welke Nederlandse bedrijven nu precies in de prijzen zijn gevallen, wordt bekend gemaakt op 13 oktober in Cardiff. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00