Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 20/06

TILBURG, 20 juni 2008

Aanhouding na vondst dode vrouw Tilburg

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in een woning aan het Pastoriepad het levenloze lichaam van een nog onbekende vrouw aangetroffen. Onderzoek wijst uit dat er waarschijnlijk sprake is van een misdrijf. In de omgeving werd een 54-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving vanmorgen, kort na 10.30 uur de melding van tumult in het Pastoriepad. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en troffen het slachtoffer aan. Een eerste onderzoek wijst uit dat de vrouw waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen. In het Pastoriepad hebben agenten de 54-jarige Tilburger aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau waar hij werd voorgeleid voor een hulpofficier van justitie.

De Forensische en Technische rechercheurs zijn in de woning gestart met een uitgebreid technisch sporenonderzoek. Daarnaast doen agenten navraag in de omgeving.

Politie verricht twee aanhoudingen in het uitgaansgebied Tilburg

TILBURG - De politie heeft vannacht in het uitgaansgebied in totaal twee aanhoudingen verricht. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. Drie centrumbezoekers kregen een bekeuring voor wildplassen.

Op het Piusplein heeft de politie vanmorgen om 03.30 uur een 18-jarige jongen uit Riel aangehouden voor poging tot diefstal. Agenten zagen dat de jongen bezig was een spandoek, die op het Piusplein hing, weg te nemen. Op het moment dat de agenten hem aanspraken was hij bezig het doek los te maken. De jongen verklaarde op het bureau het doek mee naar huis te willen nemen om daarmee zijn kamer op te fleuren.

Op de Heuvelring hebben agenten tegen 04.00 uur een 21-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De man vond het nodig de agenten te beledigen toen hij gesommeerd werd het centrum te verlaten nadat hij aanstoot gaf tot wanordelijkheden.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht op de Zevenheuvelenweg een 43-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens controle roken de agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 490 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 5 uren, mocht de man na verhoor het bureau verlaten.

Agressie in het verkeer leidt tot aanhouding

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 20.45 uur op de Jacob van Oudenhovenstraat een 19-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 53-jarige stadsgenoot.

Het slachtoffer fietste gisteravond rond 20.00 uur op de fietsstrook over de Broekhovenseweg in de richting van het centrum van Tilburg. Vanuit tegengestelde richting naderde hem een personenauto, die bestuurd werd door de 19-jarige verdachte. Tijdens het passeren reed de auto van de verdachte rakelings langs het slachtoffer. Het slachtoffer schrok en sloeg als reactie tegen de buitenspiegel van de auto. Na deze manoeuvre vervolgde de fietser zijn weg, echter werd in de Stadsstraat klemgereden door de verdachte. De 19-jarige stapte uit zijn auto, sloeg de fietser tegen het gezicht en reed vervolgens weer weg. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af. Voorzien van een boete van 240 euro mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt vier minderjarigen aan voor vernieling auto

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag rond 15.15 uur in de Tongerlose Hoefstraat vier minderjarige Tilburgse jongens van 13 tot en met 15 jaar aangehouden voor vernieling van een autospiegel. Een 43-jarige man uit Rosmalen zag dat het viertal richting zijn auto fietste warna één van hen tegen de buitenspiegel sloeg. Agenten die in de omgeving bezig waren met het houden van een controle werden geinformeerd en namen de jongens mee naar het bureau.

Politie treft een ondergrondse hennepkwekerij aan

TILBURG - De politie heeft gistermiddag onder een woning in de Vogezenlaan een ondergrondse hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij huisveste ongeveer 300 hennepplanten. De huurder van het pand, een 48-jarige Tilburger is aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in, in de woning na verkregen informatie. Onderzoek wees uit dat onder het pand een kelder aangelegd was waar de kwekerij in bedrijf was. Onder het huis was ongeveer twee meter grond onder de fundering uitgegraven. Instortingsgevaar was aanwezig. De electriciteit werd buiten de meter afgetapt. De verdachte legde een bekennende verklaring af. Zowel de planten als de benodigheden zijn in beslag genomen.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioirteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad. Het beleid is dat het huurcontract van wietkwekers wordt beëindigd.

Bromfietscontrole Ringbaan-west en Besterdplein: bijna 50 bekeuringen

TILBURG: Agenten van het team Wilhelminapark hebben donderdagmiddag een bromfietscontrole gehouden. Op twee locaties (Ringbaan-West ter hoogte van de Vredeskerk en Besterdplein) werden in totaal 52 bestuurders van brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 48 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van een helm, het overschrijden van de maximumsnelheid, het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs, rijden door rood verkeerslicht en niet verzekerd zijn. Ook werden er twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en het niet volgen van de aangegeven rijstrookpijlen.

Politie kleurt Hilvarenbeek Blauw

HILVARENBEEK/DIESSEN: De politie van het team Leijdal heeft donderdagavond verkeerscontroles uitgevoerd op drie locaties in Hilvarenbeek en Diessen. Dit in het kader van 'Hilvarenbeek Blauw'. De controles werden tussen 18.00 en 21.15 uur gehouden in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Belastingdienst. Ook is er met de zogeheten groene BOA's (Bijzondere Opsporings Ambtenaren) gecontroleerd in het buitengebied van Hilvarenbeek. In totaal werden er 39 processen-verbaal uitgeschreven.

Veertien bestuurders kregen op de N269 in Hilvarenbeek een bekeuring voor niet handsfree bellen, negeren van het inhaalverbod en technische gebreken aan hun voertuigen. De Belastingdienst inde 79.000 euro aan openstaande vorderingen. Op de Goirlesedijk werden twaalf bestuurders op de bon geslingerd. De hoogstgemeten snelheid in deze 60 km-zone bedroeg 82 km/uur. Op de Beerseweg in Diessen reden zeven automobilisten te hard, de 'highscore' bedroeg 107 km/uur bij een maximumsnelheid van 80 km/uur. Ook werden drie processen-verbaal opgemaakt met betrekking tot administratieve bepalingen in het taxivervoer. Ten slotte werden er drie bekeuringen uitgeschreven in het buitengebied van Hilvarenbeek waaronder twee voor het betreden van verboden terrein.

Auteur: Desiree Brabers