Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Amsterdam tekent voor verbetering krachtwijken

20-06-2008

Minister Ella Vogelaar en wethouder Tjeerd Herrema van Amsterdam hebben vrijdag het charter voor de aanpak van de vijf aandachtswijken in de hoofdstad ondertekend. Amsterdam is de tweede gemeente van de vier grote steden die de plannen voor wijkverbetering klaar heeft en kan beginnen met de uitvoering. Rotterdam volgt komende week.

De bewoners van de Amsterdamse wijken Noord, Oost, Bos en Lommer, Nieuw-West en de Bijlmer krijgen met deze plannen de komende jaren extra geld en aandacht om verbeteringen in hun wijken mogelijk te maken. De vijf gebieden maken deel uit van de veertig krachtwijken in Nederland, een beleidsprioriteit van de minister.

Vogelaar is blij dat het charter met Amsterdam klaar is. Dit is goed nieuws voor de mensen in de wijken, en goed nieuws voor Amsterdam, aldus de minister. "Het afgelopen jaar stond in het teken van plannen maken. Het komt nu aan op een krachtige uitvoering. Ik hoop dat de mensen nu snel resultaat zien." De minister gaat over twee weken op wijkbezoek naar de Bijlmer om met bewoners te praten over de problemen en kansen in de wijk.

Minister Vogelaar heeft op 9 juni het eerste charter met één van de vier grote steden ondertekend. In Utrecht tekende zij de overeenkomst voor de verbetering van de krachtwijken Kanaleneiland, Zuilen, Ondiep en Overvecht. Dertien van de achttien steden zitten nu in de uitvoeringsfase van de plannen ter verbetering van de krachtwijken.