Gemeente Lelystad

Uitbreiding De Koploper geopend

De uitbreiding van sportcentrum De Koploper is vrijdag 20 juni feestelijk geopend, door burgemeester Margreet Horselenberg. De nieuwbouw van De Koploper voorziet in de behoefte aan extra overdekt zwemwater in Lelystad.

De uitbreiding was nodig om het tekort aan overdekt zwemwater op te heffen. De uitbreiding bestaat ondermeer uit in hoogte verstelbaar 25-meter bad, dat voor alle activiteiten gebruikt kan worden. Het recreatiebad is twee keer zo groot geworden, heeft een meer thematische indeling gekregen en kan deels gebruikt worden voor doelgroepactiviteiten.

Door een zwembad met piraten thema (Batavia stijl) wordt goed aangesloten bij het waterrijke karakter van Lelystad en kunnen kinderen naar hartelust spelen en zwemmen. Ook is er een nieuwe overdekte glijbaan die nog sneller is dan de vorige glijbaan die het zwembad rijk was. Daarnaast kan bij mooi weer door middel van het openen van schuifdeuren een relatie worden gelegd met de nieuw aangelegde zon- en speelweide.

De uitbreiding van het huidige zwemwater moet voldoende zijn om de huidige wachtlijsten weg te werken en voorziet in de stedelijke zwembehoefte tot 2017.

---