Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Verslag rapporteurgesprek groot project EHS

20 juni 2008 - kamerstuk

Kamerbrief waarin de minister op verzoek reageert op het verslag van het gesprek op 20 mei 2008 over het groot project EHS. Zij stemt in met de weergave van het gesprek.

Meer informatie

* Verslag rapporteurgesprek groot project EHS Kamerstuk | 20-06-2008 | PDF-Document, 53 kB
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel


Geachte heer Waalkens, mevrouw Snijder-Hazelhoff,

Hierbij voldoe ik aan uw verzoek van 26 mei jl. om te reageren op uw bijgevoegde notitie met een weergave van de uitkomsten van ons gesprek op 20 mei jl. over het groot project EHS. Ik kan u hierbij melden dat ik deze weergave onderschrijf.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg

MEMO
Op dinsdag 20 mei hebben wij een gesprek met u gevoerd over de uitgangspuntennotitie van de commissie LNV voor het groot project EHS en uw schriftelijke reactie daarop. Om de commissie LNV op een adequate manier te informeren over de uitkomsten van dit gesprek, leggen wij de punten die wij hebben besproken, en waarover ons inziens overeenstemming bestaat nog even aan u voor. Graag ontvangen wij hierop zo snel mogelijk een reactie. .. De eerste voortgangsrapportage van het groot project EHS ontvangt de Kamer aanstaande september. In afwijking van de Regeling grote projecten wordt voor dat moment geen basisrapportage opgesteld. De eerste voortgangsrapportage fungeert de facto dus als een soort van basisrapportage. .. Waar u rapporteert op basis van de informatie die door provincies wordt aangeleverd, zijn de provincies verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie, zoals de ILG-rapportages. Er zal door uw ministerie geen eigen accountantsverklaring over worden gegeven.
.. De voortgangsrapportage EHS bestaat uit een inhoudelijke brief van de minister van LNV, met als bijlage de relevante achtergrondstukken (waaronder de ILGrapportages van de provincies). De brief heeft een integraal EHS-karakter en is zelfstandig leesbaar. In de brief gaat u als minister in op de stand van zaken ten aanzien van de realisatie van de EHS, geeft u daar een oordeel over en trekt u beleidsconlusies.
.. Als in de voortgangsrapportages (nog) geen prestatie en/of effectinformatie kan worden opgenomen over de realisatie van de EHS, wordt informatie opgenomen over de voortgang van de processen die lopen om deze informatie op termijn wel beschikbaar te krijgen. De voortgangsinformatie over de realisatie van de kwalitatieve aspecten van de EHS zal in ieder geval bestaan uit een procesbeschrijving over het opzetten van de monitoring daar van. .. Als coördinerend bewindspersoon gaat u na welke onderdelen van de EHS op het beleidsterrein van andere ministeries liggen en op welke wijze informatie hierover in de voortgangsrapportages van het groot project EHS worden opgenomen (ruimtelijke ordening en natte EHS).
Hoogachtend,
Harm-Evert Waalkens en
Janneke Snijder-Hazelhoff
resp. rapporteur en plv. rapporteur
vaste commissie voor LNV