RVD/Kon.Huis nr. 161: Prinses Màxima - Bijeenkomst Brazilië

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES MÁXIMA SPREEKT OP BIJEENKOMST MICROFINANCIERING IN BRAZILIÃ

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden heeft op 19 juni in Brasília, Brazilië, financiële toezichthouders en wetgevers toegesproken op een besloten conferentie over microfinanciering in Latijns-Amerika. De conferentie werd georganiseerd door de Centrale Bank van Brazilië, CGAP (Consultative Group of Assistance to the Poor) en ASBA (Association of Supervisors of Banks of the Americas), met ondersteuning van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector.

Prinses Màxima hield op 19 en 20 juni tevens bilaterale gesprekken met financiële toezichthouders en wetgevers uit Bolivia, Columbia, Peru en Brazilië.

De Prinses doet dit in het kader van haar werkzaamheden als lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Namens deze adviseursgroep bespreekt zij met wetgevers en toezichthouders de belemmeringen voor het toegankelijk maken van financiële diensten aan, in het bijzonder, lage inkomensgroepen en het MKB. Belangrijke doelstellingen zijn het spaargedrag van mensen te bevorderen, systemen van kredietverstrekking te versterken, financiële transacties te vergemakkelijken en tegelijkertijd de consumenten voor te lichten en te beschermen tegen financiële risico's.

Noot voor redacties (