Politie Zuid-Holland-Zuid

20/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 20-06-2008 o Persberichten district II

VERDACHT VAN BEDREIGING
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van vrijdag 20 juni een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de Maria van Bourgondiestraat. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn ex-vrouw en vernieling van haar woning. De man wilde naar binnen maar toen dit niet mocht, klom hij de tuin in en bedreigde haar. Vervolgens probeerde hij de deur te verbreken. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield nadat hij weigerde te vertrekken. Hij is ingesloten. De ex-vrouw heeft aangifte gedaan.

BROM- EN SNORFIETSCONTROLE : 35 OVERTREDINGEN
ALBLASSERWAARD Het Verkeershandhavingsteam heeft op donderdag 19 juni tussen 14.00 s middags en 22.00 uur s avonds een brom- en snorfietscontrole gehouden op de locaties Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam, Parallelweg in Sliedrecht en het fietspad langs de N3 bij Papendrecht. Motorrijders pikten brom- en snorfietsers van de weg waarna ze op locatie werden gecontroleerd op constructiesnelheid en andere aspecten van het voertuigreglement. In totaal zijn 50 brom en snorfietsers gecontroleerd en werden er 35 overtredingen geconstateerd: in 15 gevallen was er sprake van een opgevoerde brom- of snorfiets, 1 voertuig had een gladde band, 3 personen hadden geen bromfietscertificaat of rijbewijs, 1 persoon had geen claxon op zijn bromfiets, 4 personen hadden hun certificaat of rijbewijs niet bij zich, 6 bestuurders hadden geen helm op, 1 bromfiets was niet verzekerd, 1 bromfiets had niet goed bevestigde kentekenplaten, 1 knul bleek nog geen 16 jaar, 1 bromfietser reed op de verkeerde plek op de weg en 1 persoon zat te bellen tijdens het rijden. Een 17-jarige jongen uit Papendrecht deed afstand van zijn bromfiets die geen kenteken had, niet verzekerd was. Het voertuig zal worden vernietigd. Alle overtreders zijn bekeurd.

ONDER INVLOED EN BALLETJESPISTOOL OP ZAK
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 37-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is donderdagavond 19 juni door de politie aangehouden op zijn woonadres. Een getuige meldde de politie dat er een vermoedelijk dronken automobilist reed op de Parallelweg. Het kenteken van het voertuig werd doorgegeven waarop surveillerende agenten poolshoogte namen op zijn woonadres. Daar was de man inmiddels gearriveerd. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest. Daarbij nam hij een dreigende houding aan en greep naar zijn broeksband. De man bleek een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich te dragen. De man werd direct aangehouden en geboeid. Het bleek een balletjespistool te zijn. Deze is in beslaggenomen. Op het bureau werd de man alsnog een blaastest afgenomen. Hij blies 2,1 promille en gaf toe in de auto gereden te hebben onder invloed. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
SLIEDRECHT Het rijbewijs van een 22-jarige man uit Sliedrecht is in de nacht van donderdag 19 juni op vrijdag 20 juni ingevorderd. De beginnend bestuurder verloor op de Deltalaan de macht over het stuur en kwam met de achterzijde van zijn auto tegen een boom tot stilstand. De politie kwam erbij en nam de bestuurder een blaastest af. De jongeman bleek teveel alcohol genuttigd te hebben, te weten 1 promille terwijl de grens op 0,2 promille ligt.