Politie Zuid-Holland-Zuid

20/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 20-06-2008 o Persberichten district I

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 19 juni op vrijdag 20 juni een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op een bromfiets rijden met een passagier achterop. Dit was op de rijbaan van de Maria Montessorilaan. De uitlaat produceerde dusdanig veel geluid dat de agenten de bestuurder aan de kant wilden zetten. De 22-jarige ging er echter vandoor. Nabij de Galileilaan werd de bromfietser tot stoppen gebracht. Hij bleek geen bromfietscertificaat of rijbewijs te hebben en kon zich niet identificeren. Op de bromfiets bleken na controle valse kentekenplaten te zitten. De knul werd met diverse bekeuringen heengezonden. De bromfiets is hij voorlopig kwijt aangezien het niet de eerste keer was dat hij betrapt werd zonder bromfietscertificaat of rijbewijs.

VERDACHT VAN BRANDSTICHTING
DORDRECHT Een 17-jarige jongeman uit Dordrecht is in de nacht van donderdag 19 juni op vrijdag 20 juni door de politie aangehouden op het Statenplein. Hij wordt verdacht van brandstichting. Door diverse getuigen werd gezien dat de knul vuurtje stak in diverse afvalbakken op het Statenplein. De brandjes werden geblust. De politie werd ingeschakeld die de 17-jarige op basis van het signalement aanhield. Op het politiebureau bekende de tiener de brandstichting. Hij is ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

FIETSCONTROLE: 80 BEKEURINGEN
DORDRECHT - Agenten van de Surveillancedienst van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 19 juni in een paar uur 80 bekeuringen aan fietsers uitgeschreven. Op diverse locaties in wijk Reeland werden fietsers bekeurd door politieagenten in uniform en in burger, politiebikers en motoragenten. De meeste bekeuringen werden gegeven voor rijden door rood verkeerslicht of rijden door een gesloten spoorwegovergang, maar ook fietsen op de stoep werd vaak geconstateerd en bekeurd. De komende weken kunnen fietsers in Dordrecht op extra aandacht van de Surveillancedienst rekenen. In deze periode letten agenten extra op onder meer fietsen in voetgangersgebieden en wordt niet meer gewaarschuwd.