Gemeente Eindhoven

Persbericht 20 juni 2008, no. 175

Samenwerking installatiebranche en Werkplein Mercado werpt vruchten af

Arbeidsmarktproject krijgt vervolg
Om het personeelstekort te verhelpen zijn installatiebedrijven uit Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Veldhoven en Son in maart samen met Werkplein Mercado het project âMedewerker onderhoud Installatietechniekâ gestart. Na een leerwerktraject van een aantal maanden zijn op vrijdag 20 juni de eerste arbeidsovereenkomsten getekend. Vanwege het succes wordt het project voortgezet.

De installatiebranche heeft al geruime tijd moeite met het vinden van geschikt personeel. Om hier iets aan te doen is de bedrijfstak zelf, vertegenwoordigd door ondernemersorganisatie Uneto-VNI en OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf), samen met Werkplein Mercado (het samenwerkingsverband tussen CWI, UWV en de gemeenten Eindhoven, Best, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Veldhoven) gestart met een nieuwe aanpak.

Om het personeelstekort te verhelpen werden ervaren monteurs anders ingezet zodat zij vooral het hoogwaardige werk kunnen doen waarvoor ze zijn opgeleid. Het eenvoudiger werk is uit hun takenpakket gehaald en gebundeld in een nieuwe functie.

Voor de invulling van de hierdoor ontstane vacatures zijn mensen met een uitkering geselecteerd en uiteindelijk zijn 14 mensen begonnen met een op de functie toegespitste opleiding vanuit het ROI Brabant en daarna aan de slag gegaan bij de deelnemende installatiebedrijven, onder begeleiding van ervaren monteurs.

Op vrijdag 20 juni zijn in aanwezigheid van de betrokken partijen en wethouder Hans-Martin Don de eerste 7 arbeidsovereenkomsten getekend en certificaten en diplomaâs uitgereikt aan 11 deelnemers. Wethouder Hans-Martin Don: âDit project laat zien dat we door het bundelen van de krachten vanuit werkgevers die zitten te springen om personeel, opleidingsinstituten en Werkplein Mercado de gevraagde arbeidsplaatsen kunnen vervullen èn mensen die werkloos zijn aan een passende baan kunnen helpen. Deze samenwerking vraagt dan ook om een vervolg!â.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00